Десетте приоритета на Действие 21 - Европейските стандарти у дома

...
Десетте приоритета на Действие 21 - Европейските стандарти у дома
Коментари Харесай

Заев представи приоритетите на правителството и благодари на България за....

Десетте целта на Действие 21 - Европейските стандарти вкъщи са правилата и нашият ангажимент, който ще ни води през идната година. Това написа министър председателят на Северна Македония Зоран Заев във Фейсбук, наблягайки, че "Европа вкъщи " значи по-добър живот за всеки македонски жител.

Според Заев, осъществяването на тези 10 целта ще бъде претекст на държавното управление да работи и да продължи с използването на европейските стандарти.



"Европа вкъщи " значи по-добър живот за всеки македонски жител, за всеки човек, живеещ в общата ни Северна Македония.

"Прочетете повече за 10-те целта за 2021 година на vlada.mk/akcija21 ", декларира министър председателят Заев в профила си във Фейсбук.

Ключов план, на който ще обърнем огромно внимание, е Коридор 8 - главната артерия, която слага Северна Македония като кръстопът сред съседите. С бюджета за 2021 година планираме да осигурим високо равнище на реализация на финансови вложения в региона на газификацията, железопътната и комуналната инфраструктура, както и за построяването на обществени жилища, заяви още Заев.



Заев също по този начин благодари на българския си сътрудник Бойко Борисов за оповестеното решение за даряване на имунизациите против ковид.

"Аз персонално благодарих на премиера Борисов, държавното управление на България и българския народ за солидарността и хуманния жест и изключителния акт на другарство към македонския народ и всички жители на Северна Македония. ", написа той.

По думите му, в тези тежки за двата народа времена, това е значим жест на взаимност.

Припомняме, че кабинетът през вчерашния ден одобри решение за изследване на опциите за обезпечаване на ваксини против COVID-19 за страни от Западните Балкани и Източното партньорство.

Това ще се случи след обезпечаването на българските потребности при съблюдаване на процедурите на страните за това и изискванията на предварителните съглашения, подписани сред Европейска комисия и производителите на медикаменти.

Здравният министър на Северна Македония Венко Фелипче съобщи, че страната му е извънредно признателна на българското държавно управление в тези сложни времена. Той акцентира, че е извънредно значимо за Скопие да има достъп до ваксини. По негови думи двете страни би трябвало да си оказват помощ и да бъдат положителни другари. Фелипче изрази признателност от името на македонското държавно управление.

"Искаме да намерим решение с България, тъй като сме другари, само че не е ясно в какво е казусът. " Това разгласи по-рано министър председателят на Северна Македония Зоран Заев.

Ние дефинирахме, че късото и дългото име на страната е едно и също - Република Северна Македония, ние нямаме териториални искания, ние сме другари и ние изразихме цялостно доверие, означи още Заев пред кореспонденти по отношение на връзките с България.

Аз няма по какъв начин да направя компромис с една антибългарска политика и мен не ме интересува дали една, втора или трета страна, които са наши сътрудници имат друго мнение и се пробват по някакъв метод да постановат своята визия.
Това съобщи вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов по отношение на връзките ни със Северна Македония.

Източник: news.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР