Десетте дейности, които най-много отвличат вниманието на служителите на работното

...
Десетте дейности, които най-много отвличат вниманието на служителите на работното
Коментари Харесай

Чатът и Facebook са най-разсейващи за служителите


 Image by Pexels from Pixabay

Десетте действия, които най-вече отвличат вниманието на чиновниците на работното им място включват освен къде работите, само че и с кого работите. Проучването е на онлайн обучителната платформа Udemy и Toluna, като 80% от хората настояват, че са разсеявани от чатещи си сътрудници. Шумовете в службата са второто най-цитирано разстройване на работното място, като 7 от 10 интервюирани цитират шума като най-голяма компликация в работното им всекидневие. По-назад в листата са обществените медии. Половината от интервюираните считат, че потреблението на персонални обществени медии е разпръскване на работното място.

Докладът открива, че намаляването на разсейванията на работното място усилва продуктивността на служащите, тяхната мотивация, увереността им, както и щастието им като цяло. Плановете за отворени офиси са „ обсебили “ модерното работно място, само че новите изследвания слагат под въпрос до каква степен са ефикасни те при насърчаването на колаборативната среда, защото доста от тях се оплакват от отвличането на вниманието и корист с тази отвореност.

На процедура метода, по който работим, се трансформира изцяло и постоянно към по-добро. Компаниите оферират нови технологии и принадлежности, които да оказват помощ на хората да работят по-ефективно, да си сътрудничат по-директно и да покачат продуктивността си. Но новите технологии сътвориха и нови източници на цифрово разпръскване, изясняват от Udemy.

Физическата среда, в която работим, също е претърпяла промяна: отворените офиси са по-често срещани, към този момент няма порти или стени, които да основават даже илюзията за границите или за персоналния живот. „ Нашите констатации демонстрират, че за фирмите би било по-разумно да признаят провокациите, пред които са изправени техните служащи, и да обезпечат образование за меки умения като връзка и ръководство на времето, с цел да поддържат продуктивността на високо равнище “, изясняват създателите на отчета.

Устройствата и технологиите стават все по-широко публикувани и ние все по-зависими от тях, разясняват от Udemy. “Новите генерации, които навлизат в специалностите, в никакъв случай не са живели по различен метод. Допуснахме устройствата и технологиите да се трансфорат в нещо наложително, само че не се съобразихме с това, че те „ подкопават “ способността ни да се фокусираме и да работим интелигентно. Проявяваме огромна угриженост за последствията за децата, които прекарват прекомерно доста време пред екраните на телефоните, само че какво вършат тези технологии за възрастните на работното място? Необходимо е повече образование за дейно потребление на технологиите на работното място, само че чиновниците се нуждаят и от поддръжка за запълване на пропуските в меките си умения. Те включват фундаментални умения, като да вземем за пример фокусиране и ръководство на времето, справяне с казуса с похищение на вниманието, което ще им помогне да съумеят, даже и когато в средата се появят нови разсейващи фактори “, написа още в отчета.
 Infographic: What People Find Distracting at Work | Statista You will find more infographics at Statista

Имаме проблеми със смарт телефоните

Над една трета (36%) от работещите от така наречен потомство „ милениум “ или потомство Z споделят, че прекарват над 2 часа да ревизират смарт телефоните си в работно време. Това време се прибавя към най-малко 10 часа седмично, в което те вършат нещо друго, което не влиза в трудовите им отговорности. И това държание не се лимитира единствено до младите чиновници. Като цяло 62% от респондентите в анкетата на Udemy прекарват най-малко 1 час дневно да си гледат телефоните. Същевременно една трета от така наречен потомство „ Baby Boom “ (т.е. родени скоро след Втората международна война) настояват, че в никакъв случай не си употребяват персоналното устройство на работа. Половината от спиранията на работния развой са по самодейност на самия чиновник, да вземем за пример прекъсване на дадена задача, с цел да си ревизира Instagram „ единствено за минута “, до момента в който много по-бавно се дава отговор на питане на сътрудник.

Повечето от интервюираните (58%) декларират, че не се нуждаят от обществени медии, с цел да си правят работата, само че те все пак не могат да се показват деня без тях. Въпреки че над 40% имат в обществените медии действия, свързани с работата, три четвърти (76%) в никакъв случай не са били подготвени от своя шеф, с цел да го употребяват като част от професионалния си опит. Половината респонденти оповестяват, че техните работодатели лимитират потреблението на обществените медии.

Сред „ милениумите “ и чиновниците от поколението Z над 78% прекарват над 2 часа от работното си време на персоналния си телефон. Това би подкопало резултатите за повишение на продуктивността им, които работодателите се надяват да реализират от принадлежности за съдействие и връзка като Trello, Slack или Jira, опитващи се да се конкурират с неудържимия напън на смарт телефона.

Огромни 86 % от респондентите разказват Фейсбук като главен разсейващ фактор на работното място - два пъти повече от Instagram. Когато бяха помолени да класират другите обществени медии и средства за връзка по степен на разпръскване, Фейсбук излиза преди всичко с 65%, следват Instagram (9%), Snapchat (7%) и Twitter (7%).

Изводи

Разсейването на работното място ще се усилва, само че фирмите с просвета на образования могат да се преценяват с това, с което чиновниците се затрудняват, и да възнамеряват решения и образования, които директно дават отговор на техните потребности. Когато се вплете в всекидневието на хората, ученето може в действителност да докара до продуктивност и нововъведения, вместо да стане просто друга форма на разпръскване, изясняват от Udemy, чиято съществена активност са точно образованията.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР