Десетте божи заповеди/Десет народни поговорки“ – така е озаглавил своята

...
Десетте божи заповеди/Десет народни поговорки“ – така е озаглавил своята
Коментари Харесай

Десетте божи заповеди пред погледа на Николай Дубаров

„ Десетте божи заповеди/Десет национални поговорки “ – по този начин е озаглавил своята галерия бургаският художник Николай Дубаров. Тя съдържа произведения от два жанра на изобразителното изкуство. „ Десетте божи заповеди “ са картини, живопис. Докато зад заглавието „ Десет национални поговорки “ се крият забавни пластики. Изразявайки се и по двата метода, Николай Дубаров ще ви изкуши да се загледате в неговите творби. И след минута ненадейно да осъзнаете, че връзката сред тях и тематиките е директна и въздействаща.

„ Опитах се да направя една ексцентрична галерия. Едната тематика е десетте божи заповеди. Звучи ретро, само че с нова хармония и средства подходих, с цел да бъде разбрана концепцията ми от актуалния мислещ човек. Не върша постоянно изложения, по тази причина ми е прочувствено. Винаги съм се занимавал с монументална хармония. Но в този момент имам повече свободно време и отдадох доста време и старания на тази галерия. Добре сте пристигнали да я разгледате и се надявам да ви хареса! “, сподели художникът.

Изложбата ще бъде подредена в изложба „ Неси “. Откриването е на 7 март, от 18 часа. За създателя и творбите му ще приказва изкуствоведът Пенка Седларска. Тя е състудент на Николай Дубаров от академията.

Роден в Бургас през 1955 година, Николай Дубаров приключва Националната художествена академия, компетентност „ Монументални изкуства “. Автор е на доста монументални творби на територията на цяла България. Член е на Съюза на българските художници. Дълги години работи като художник на Община Бургас.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР