Десетото издание на форума за популярна наука Ratio ще бъде

...
Десетото издание на форума за популярна наука Ratio ще бъде
Коментари Харесай

Международни лектори разкриват пресечната точка между науката и забавлението

Десетото издание на форума за известна просвета Ratio ще бъде намерено в събота, 15 юни 2019 година в Sofia Event Center. По време на събитието ще бъдат показани рискови лазери, живот на друга планета, микробиом на човешкото тяло и редица други научни разработки.

Сцената на Ratio към този момент шест години събира интернационалните лектори като Питър Уотс, Кристофър Френч, Маги Лю, Ален Бюсон, Стивън ле Комбер и други. В програмата тази година проф. Матю Коб ще направи опит да даде отговор на въпроса "Има ли живот на Марс или някъде другаде във Вселената с изключение на на Земята? " като надникне в полето на еволюционната биология и отправим взор към далечния космос. Друг акцент във форума е доктор Кери Бренън, която ще показа физиката зад лазерното ускорение на частици и ще опише повече за приложението на тази технология в разнообразни сфери. Проф. Шийна Крукшанг ще приказва за човешкия микробиом и връзката сред всичките 38 млн. бактерии, които живеят вътре в нас. Тамлър Сомърс, Грег Дън и Джош Уайсбърг ще обсъдят каква е природата на Аз-а, по какъв начин самоосъзнаването може да се разграничава от съзнанието, какво е разпад на егото.

"Цялото електричество в България се равнява на 4 милиарда вата, а с един пулс на нашите лазери количеството сила е 1 трлн. вата. Когато насочим лазерите към избрана материя за секунди я загряваме до стотици градуси. Реакцията по-късно е доста мощен пулс от рентгенови лъчи и ориентирани частици. Използваме ги най-много в рентгенова технология и лекуването на рак, " разкри доктор Кери Бренър, специфичен посетител на десетото издание на Ratio в изявление пред Bloomberg. Той означи, че медицината технологията е в развой на разработка и ще отнеме сред 10-15 години преди да забележим рисковите лазери в действително приложение за медицината.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР