Десетокласници от Средно училище Пейо К. Яворов в Чирпан подготвят

...
Десетокласници от Средно училище Пейо К. Яворов в Чирпан подготвят
Коментари Харесай

Десетокласници правят възстановка на дело, издават присъда

Десетокласници от Средно учебно заведение " Пейо К. Яворов " в Чирпан приготвят възстановка на углавен правосъден развой по автентичен случай.

Тя ще бъде показана в реновирания киносалон на учебното заведение на 21-ви февруари (четвъртък) от 17.30 ч. в навечерието на патронния празник на гимназията.

Инициативата е проведена със съдействието на Пловдивския апелативен съд и Местната комисия за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни в Чирпан.

Общо 14 възпитаници ще вземат участие в правосъдния развой, в който ще се прегледа наказателно дело против лице, направило обир. Част от десетокласниците ще влязат в функциите на съдии, правосъдни заседатели, обвиняем, прокурор и юристи. Други ще бъдат " призовани " и " разпитани " като очевидци и движимости лица. След това правосъдният състав ще разгласи своята присъда.

Целта е учениците да се срещнат от близко с работата на съдията, прокурора и юристите и в действителна конюнктура да проследят протичането на един углавен развой в съда. Присъстващите в залата ще могат да наблюдават на мултимедиен екран текстовете от Наказателно-процесуалния кодекс, които ще се ползват за всеки един от стадиите по делото.

Подготовката за възстановката на правосъдния развой продължи съвсем три месеца. Учениците се подкрепят от двама съдии и шест правосъдни чиновници от Пловдивския апелативен съд.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР