Десетокласникът Алпер Ахмед от Ардино спечели едногодишна стипендия за обучение

...
Десетокласникът Алпер Ахмед от Ардино спечели едногодишна стипендия за обучение
Коментари Харесай

Десетокласник от Ардино спечели едногодишна стипендия в САЩ

Десетокласникът Алпер Ахмед от Ардино завоюва едногодишна стипендия за образование в Съединени американски щати.

„ Искам да благодаря на всички мои близки и другари, които ме поддържаха в това нелеко начинание. Борбата за тази премия беше дълга и тежка и по тази причина съм доста признателен на хората, които ме приготвиха, с цел да мога да се показва на равнище. Сега е мой ред да срещна американците с нашата богата просвета и да им опиша повече за живота в България “. С тези думи ученикът показа радостната вест за извоюваната стипендия.

Той кандидатства по стратегия YES, която дава опция на възпитаници от разнообразни европейски страни да прекарат една образователна година оттатък океана. Програмата се организира всяка година, като местата за спечелили са единствено 10. Провежда се за разширение на връзката и продан на просвета сред Съединени американски щати и участващите страни.

Състезанието се състои от 3 кръга. Първият е тестова инспекция на знанията по британски, вторият - есе, посредством което се ревизира общата просвета на участника, а третият съставлява групова работа и самостоятелно изявление. Той впечатли комисията с ексцентричното си мислене и богата обща просвета.

Вчера Алпер отлетя за Вашингтон, където ще прекара няколко дни в образование, а по-късно ще се срещне за първи път със фамилията, с което ще прекара идната една година. Той доста се вълнува за всичко, което му следва в страната на неограничените благоприятни условия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР