Десетокласник от Ямбол стана причина да бъде заловен престъпник, направил

...
Десетокласник от Ямбол стана причина да бъде заловен престъпник, направил
Коментари Харесай

Десетокласник от Ямбол стана причина да бъде заловен престъпник

Десетокласник от Ямбол стана причина да бъде хванат нарушител, направил опит за взломна кражба в частен парцел в града. Инцидентът е станал на 14 февруари. 17 годишният юноша получи от Ямболската полиция благодарствена грамота за гражданска героизъм и отговорност.

Ямбол

Иван е възпитаник в Ямболската техническа гимназия. По време на час видял през прозореца по какъв начин апаш се пробва да влезе в прилежаща на учебното заведение къща. Собственикът обаче си бил вкъщи и кражбата била осуетена. Когато се прибирал от учебно заведение, Иван още веднъж видял крадеца и незабавно позвънил на татко си, който е служител на реда.
Иван Димитров, възпитаник: Казах си това е нарушителя и по-добре да бъде хванат, тъй като може да има още обири от негова страна....

За постъпката си Иван получи благодарствена грамота от ямболската полиция за проявената гражданска героизъм.
комисар Георги Кючуков, шеф отдел “Охранителна полиция “ в ОДМВР Ямбол:... той доста ни оказа помощ защото е свидетел на самото събитие, което е станало на 14-ти. Без негова помощ може би нямаше да го, може би по-късно да го заловим, само че сега ние работим по горещи следи и лицето е арестувано.
От полицията се надяват, че с постъпката си Иван ще предизвика и неговите съученици да са бдителни и да демонстрират гражданска съвест.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР