Десетокласник е в болницата в Благоевград, след като опитал да

...
Десетокласник е в болницата в Благоевград, след като опитал да
Коментари Харесай

Боят между ученици в Благоевград станал в обедната почивка на охранителя

Десетокласник е в болничното заведение в Благоевград, откакто опитал да отбрани собствен другар.

Боят става след коментар по адрес на момиче. Приятелят ѝ идва в двора на учебното заведение, съпроводен от група съученици, с цел да търси пояснение. Удря Мартин, само че негов другар пробва да го отбрани и попада в болница.

„ Боли ме целият тил, имам болки в гърдите, в корема и главата. Исках да защитя моя другар ”, описа Иван. По думите му нападателите са били 6-7. „ Те просто си бяха намислили и пристигнаха, дори не знам защо, напряко ме почнаха и избягаха по-късно ”, добави момчето.

Съученикът му Мартин пристигна да го посети в болничното заведение и да му благодари, че го е избавил.

„ Аз се пробвах да ги разтърва, само че мен ме удариха в ребрата двама. Паднах на земята да се вардя, а през това време другите трима-четирима го биеха. Всички други седяха и гледаха, цялото учебно заведение ”, сподели Мартин.

„ Много положителни другари сме. Ако стане същото с него, аз отново ще му оказа помощ, и на неговото място да съм, няма да скърбя, че съм му оказал помощ. Сега скърбя, че той е на място, на което не би трябвало да е. Аз би трябвало да съм на неговото място, тъй като аз съм отговорен за тази обстановка ”, добави той.

Родителите упрекват учебното заведение в липса на защита.

„ Като родител желая да кажа, че това дете съм го изпратил да се изучи като обикновено дете. Оттам насетне учебното заведение би трябвало да има отговорност за защита, по какъв начин се учи, по какъв начин се храни и по този начин нататък. Не би трябвало да има безпорядък в учебно заведение ”, безапелационен е бащата на Иван – Георги Иванов.

„ Това е един ужасяващ случай, който се случва, за жалост, всекидневно във всички учебни заведения. Благодаря на Господ, че въпреки всичко е жив. Тези деца с какво са предпазени, желая да попитам страната, нали са възпитаници, там би трябвало да има защита, би трябвало да има отбрана, по наше време беше по този начин ”, счита и майката на Иван – Яна Димитрова.

От учебното заведение отхвърлиха да застанат пред камера и се оправдаха, че боят станал по време на обедната отмора на единствения охранител.

Полицията работи по случая като стартира разпити на всички участници и родителите им.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР