Десетокласничката Християна Страхилова от ППМГ "Екзарх Антим I" Видин стана

...
Десетокласничката Християна Страхилова от ППМГ "Екзарх Антим I" Видин стана
Коментари Харесай

Десетокласничка от Видин е представител за областта в Националния съвет на децата

Десетокласничката Християна Страхилова от ППМГ "Екзарх Антим I " Видин стана представител на всички учебни заведения от област Видин в Националния съвет на децата.
Съветът на децата е непринудено обединяване нa работeщи в изгода отбрана правата им. Задачата на Съвета е да обезпечи равни права на всички български деца, като насърчи детското присъединяване в процеса на разработване на политики за децата и взимане на решения за решение на техните проблеми, споделя Християна Страхилова.
"За мен концепцията на един съвет, който сплотява децата от всички области на България, е нещо прелестно. Това че можем да представяме мненият на децата от нашата област, също така да се срещаме с деца от различен иобласти да разменяме хрумвания, да вършим акции - това ме въодушеви и се веселя, че съм част от този съвет. Във всяка среща има дневен протокол, избрахме председателски съвет и аз самата съм определена за летописец на съвета. Надявам се, че ще бъда от изгода на съвета. Във всяко съвещание се приказва за разнообразни проблеми - за опцията децата да показват мнението си в обществото от ден на ден, за зависимостите, за кибер пространството и отбраната в интернет. Смятам, че децата имат предпочитание да се показват и да се чува мнението им. Важно е да знаем къде да отидем, когато имаме терзания, в случай че се нуждаем от помощ, има институции, които да ни оказват помощ. Един от най-големите проблеми за видинските деца е неналичието на младежка органицзация, неправителствена и в която да имат достъп повече деца ", сподели тя.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР