Десеткратният шампион в Ролан Гарос Рафаел Надал гледа уверено към

...
Десеткратният шампион в Ролан Гарос Рафаел Надал гледа уверено към
Коментари Харесай

Надал заяви, че отсъствието на Федерер няма да омаловажи евентуалния му триумф в Париж

Десеткратният първенец в " Ролан Гарос " Рафаел Надал гледа решително към нова купа. Испанецът съобщи, че отсъствието на Роджър Федерер няма да омаловажи възможен негов успех.

" За да съм почтен - за мен е без значение. Не бих споделил, че успеха против Федерер (през 2009 г.), когато бях контузен, или успеха против Новак (Джокович през 2016 г.), когато бях контузен, не са толкоз хубави. Не би било почтено ", съобщи Краля на клея.

" Когато спечелвам и други тенисисти не играят по някаква причина, това е просто факт. Лошо е за шампионата (да отсъства някой тенисист), само че не и за мен, в случай че спечелвам. За мен успеха има същото значение ", добави испанецът.

Федерер завоюва Australian Open, след което разгласи, че пропуща сезона на червени кортове.

 Надал съобщи, че отсъствието на Федерер няма да омаловажи възможния му успех в Париж
© Reuters

Надал се изрече ласкаво за Джокович, който даде знак, че се пробужда след серия проблеми в последната година. Сърбинът изигра добър мач против Надал в полуфиналите в Рим преди седмица, само че не съумя да го спре.

" Новак е един от най-хубавите в историята на нашия спорт. Той не се завръща - той постоянно е тук. Понякога, когато се връщаш след травми, е мъчно да играеш добре от началото, само че той се показа чудесно в Рим. И няма подозрение, че е един от претендентите да завоюва тук (в Париж) ", съобщи носителят на 16 трофеи от Големия шлем.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Ролан Гарос (336)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР