Десетки зрители на bTV разказват, че са жертви на измама

...
Десетки зрители на bTV разказват, че са жертви на измама
Коментари Харесай

bTV Репортерите: Пътувай, ако можеш

Десетки фенове на bTV описват, че са жертви на машинация с евтини екскурзии. Схемата е една и съща. Историите им мощно си наподобяват. Техен прочут е пътувал сполучливо един път с Ана Mаркова и това, става известно, е задоволително, с цел да се доверят на новата й оферта. А предложенията звучат примамливо - като 6 нощувки в Дубай за 600 лв. и 1000 лв. до Бали.

Снимка: bTV

Пред всички тях Ана отхвърля да разкрие за коя компания работи. За активността й свидетелстват само осъществените до момента екскурзии:

„ На моята молба за персонална среща споделяше по този начин: не мога в този момент, отвън страната съм, след 2 седмици измисля друга причина”, споделя Мариана Петкова.

Снимка: bTV

В някои случаи парите се превеждат непосредствено на дамата, а в други - на трето, непознато лице. Документи за хотел, ваучери, самолетни билети - никой не получава доказателство за плануваната екскурзия.
Некоректни туроператори: Как клиентите да избегнат заблуждение и машинация? Многобройни тъжби от туристически услуги в Комисията за отбрана на потребителите
“Всеки рационален човек знае, че няма по какъв начин да се преведат въз основата на хвърчащ документ, който в действителност е вносна записка, надлежно ние нямаме никакъв подписан контракт, нямаме стратегия за тази екскурзия, просто разгадавам на това, че предходната се е осъществила и няма да има проблеми втори път”, споделя Ралица Илиева.

Снимка: bTV

И откакто парите са преведени, стартира отлагането на пътуването. След седмица, две, месец, половин година. Мотивите са най-различни: метеорологични условия, заболяване, проблеми в работата.

Снимка: bTV

”Когато тя ми даде лицето, на което да платя, аз виждам, че е физическо лице, споделям: Извинявай, но това е човек, не компания. На кого ги превеждам. Тя сподели: Спокойно, това е мой колега”, показа Мариана.

Снимка: bTV

Масово хората стартират да се отхвърлят. Търсят си парите назад, само че оправданията още веднъж влизат в действие.

Дори получават фотоси от лечебни заведения.

Снимка: bTV
Районна прокуратура - Пловдив следи следствено дело, формирано за машинация. По делото са разпитани голям брой очевидци, изискани са документи от разнообразни институции, в това число и от туристически организации.

Снимка: bTV

Към момента по делото няма привлечено лице в качеството на обвинен. Продължават дейните процесуално-следствени дейности, като следва разпит на в допълнение открити очевидци, постъпване на изисканите документи и други.
Излъгани с екскурзия: Семейства платили по 2600 лева за пътешестване, само че не отпътували Ако измамата се потвърди, санкцията е 30 000 лв.
Ана Маркова се съгласява да ни даде изявление. Крие лицето си. Споделя, че тя самата е жертва на машинация. Всички екскурзии до избран миг осъществявала с избран човек, чието име не споделя. В даден миг, тъкмо преди екскурзия до Бали, той изчезва с всички преведени пари. Твърди, че в този момент тя самата работи в друга сфера, с цел да върне парите на хората.

Снимка: bTV

Мариана се свързва с още пострадали и схваща, че в действителност е превела парите на към този момент излъгани. Така някои от „ ужилените” преди месеци получават част от парите си от идващите клиенти на Ана. Днес Мариана осъзнава своята неточност, към този момент не се срами да приказва за случилото се:

„ Тези пари ни бяха подарени от татко ми, който не съумя да заведе майка ми на екскурзия. Няма да оставя тази измамница да лъже и други хора. Ще бъда персонално в конвоя й до Сливен, давам обещание ти, Ана, ще се боря до дъно!”, изясни тя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР