Десетки военнослужещи са изпратени вчера в отпуск от бригаден генерал

...
Десетки военнослужещи са изпратени вчера в отпуск от бригаден генерал
Коментари Харесай

Само в БЛИЦ: Десетки военни са в карантина заради безотговорни служители под пагон

Десетки военнослужещи са изпратени през вчерашния ден в отпуск от бригаден военачалник Деян Дешков, началник на 61 Стрямска бригада в Карлово.

Принудителната отмора е съпроводена със възбрана да напущат домовете си поради безконтролно държание на мъж и жена, които са семейство и са родители на 20-годишното момче, което през вчерашния ден бе настанено в Инфекциозно поделение на карловската болница със подозрения за ковид.

Пробите му обаче не са излезли към момента. Според шефа на здравното заведение доктор Христо Пелев младият мъж, който се върна от Англия, няма никакви признаци, а има новооткрит висок диабет.

В този случай обаче, даже да не е болен от ковид, той няма по какъв начин да напусне инфекциозно поделение, с цел да бъде настанен за лекуване на диабета в пловдивска болница. Родителите на младежа, които са от квартал Сушица, са и двамата военнослужещи. Те са излезли в отпуск на 18 март, само че синът им се е върнал от чужбина дни по-рано. Не са уведомили ръководители те си за случая.

Това значи, че фамилията е контактувало по време на работа с много сътрудници, за това и военачалник Дешков е изпратил доста хора в отпуск с рекомендация до момента в който не излязат пробите, да не напущат от домовете си.

Пред БЛИЦ генералът изясни, че още от началото на пандемията в бригадата, която е най-елитното отделение и най-многобройното на Сухопътни войски, са взети всички превантивни ограничения. Военнослужещите са разграничени на дребни групи, за в случай че има инфектиран, малко хора да са били контактни с него, а останалата част на бригадата да бъде употребена при нужда.

Д-р Христо Пелев сподели пред БЛИЦ, че дамата, призната с ковид в болничното заведение в Карлово, има температура, само че не е развила утежняващо положение. Критичните дни обаче предстоят. Няма начинаещ пациент в инфекциозното в подбалканския град. На конференция в Пловдив шефът на РЗИ сподели, че с двамата военнослужещи, които са с простуда и са част от плевенския контингент, се занимава Военна болница.

Сред този контингент има двама офицери от карловската бригада, само че не те са настиналите, научи БЛИЦ от свои източници. Припомняме, че контингентът от известно време е изолиран в база на армията в Рибарица за да няма инфектирани и до дни ще замине на задача.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР