Десетки високопоставени саудитци бяха задържани от началото на ноември по

...
Десетки високопоставени саудитци бяха задържани от началото на ноември по
Коментари Харесай

Саудитските принцове на свобода срещу милиарди долари

Десетки високопоставени саудитци бяха арестувани от началото на ноември по обвинявания като пране на пари, подкупи и изнудване на държавни чиновници. В хотела към този момент не са останали арестувани, показва източник, поискал анонимност.

95 % от обвинените са се съгласили на договорка, предавайки на управляващите част от активите си за компенсиране на нанесените загуби, достигнали през последните години 100 милиарда $.

Източникът обаче не прецизира какъв брой обвинени остават арестувани на други места в Саудитска Арабия. Вярва се, че някои са били преместени от Риц в пандиза, откакто са отказали да признаят, че са правили нарушавания и да сключат финансови съглашения с управляващите.

Принц Алуалид бин Талал, един от водещите предприемачи на страната, президент и притежател на световната капиталова компания Кингдъм холдинг (Kingdom Holding), бе освободен в събота, както и както и Уалид ал Ибрахим, притежател на телевизионната мрежа "Ем Би Си ".

На 24 януари Рияд разгласи, че са приключени следствията против десетки високопоставени жители на кралството, напомнят Ройтерс и Българска телеграфна агенция. Съобщено бе, че доста от тях са сключили извънсъдебни съглашения, а делата на 95 души ще бъдат предадени на прокуратурата и те ще бъдат изправени пред съда.

В акцията против корупцията, водена от престолонаследника принц Мохамед бин Салман, бяха разпитани над 300 души.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР