Десетки варненци се включиха в поклонението по повод 146 години

...
Десетки варненци се включиха в поклонението по повод 146 години
Коментари Харесай

Варна се преклони пред паметта на Апостола

Десетки варненци се включиха в поклонението във връзка 146 години от гибелта на Васил Левски. В 10 ч. венци и цветя бяха поднесени пред барелефа на Апостола на бул. „ Осми Приморски полк “. Час по-късно стартира общоградското поклонение с боен обред пред паметника на Левски в Морската градина.

Заупокойна молитва бе отслужена от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

Венци и цветя в символ на благодарност бяха поднесени от кмета на Варна Иван Портних, регионалния шеф Стоян Пасев, ръководителят на Общинския съвет Тодор Балабанов, командирът на Военноморски сили контраадмирал Митко Петев, Генералния консул на Руската федерация във Варна Владимир Климанов, почетният консул на Франция и Германия, почетният-генерален консул и Чехия, районни кметове, представители на ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна, на парламентарно показани партии, неправителствени организации.

Всички присъстващи сведоха глави в едноминутно безмълвие в символ на респект към делото на Васил Левски. Церемонията приключи с церемониален марш на представителни елементи на Военноморските сили.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР