Десетки училища в Пловдив се присъединиха към дарителската кампания за

...
Десетки училища в Пловдив се присъединиха към дарителската кампания за
Коментари Харесай

Десетки училища в Пловдив се присъединиха към дарителска кампания

Десетки учебни заведения в Пловдив се причислиха към дарителската акция за създаване на нов педиатричен и онкохематологичен комплекс към Детската клиника на Университетската болница " Св. Георги ". Лице на самодейността е лечебното куче Мон - първото в България, което от години оказва помощ на онкоболни деца. Наред с това кучето към този момент е в трети клас в Основно учебно заведение " Петър Берон ".


Един от основателите на акцията е Велислава Костадинова, притежател на кучето Мон. От години дамата оказва помощ на детската онкохематология. Кучето работи лечебно на болните деца.
Велислава Костадинова: Подкрепяме тази акция с цялото си сърце, тъй като сме извънредно впечатлени от метода, по който се лекуват децата в пловдивска детска клиника. Вярваме в нашите лекари и ги поддържаме, тъй като те лекуват децата на България.
Кучето Мон алегорично към този момент е в трети клас в главното учебно заведение „ Петър Берон ".
Виктория Тиролска - ученичка: Тя постоянно е била доста добра и ние ѝ оказваме помощ, когато тя има потребност от нас. Когато госпожата ѝ дава задания и ние ѝ оказваме помощ, в случай че тя не се оправя.Мариана Найчева - преподавател: Децата доста привикнаха с него. Като че ли станаха по-добри с това другарство с кучето. Някои преодоляха страховете си с общуването с животни с помощта на Мон.
До момента за нова детска клиника са събрани към 30 000 лв.. За строителството ѝ обаче са нужни към 10 милиона лв.. Вместо цветя в празничния ден, доста възпитаници избраха да подкрепят акцията. В множеството учебни заведения бяха сложени дарителски кутии.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР