Десетки училища в Иран, включително и в столицата Техеран, бяха

...
Десетки училища в Иран, включително и в столицата Техеран, бяха
Коментари Харесай

Затвориха училища заради мръсен въздух

Десетки учебни заведения в Иран, в това число и в столицата Техеран, бяха затворени поради рисково замърсен въздух, който стои като капак върху страната, предава Агенция Франс Прес. Есксперти дефинираха замърсяването като " рисково за чувствителни групи ", като предизвестиха популацията, и изключително дребните деца, възрастните хора и хората с респираторни болести да останат на закрито. Всички спортни действия бяха прекъснати.

Решението за затваряне на учебните заведения в столицата бе оповестено късно в събота от заместник-областният шеф Мохамед Таджизаде след съвещание на спешна комисия по замърсяването на въздуха, написа actualno.com. " Всички учебни заведения в столицата, като се изключи окръзите Фирузкух и Дамаванд, са затворени ", сподели той, представен от държавната осведомителна организация IRNA. Училищата в столицата ще затворят в понеделник, на третия ден от иранската работна седмица, добави той по-късно в изявление за държавната телевизия. За ограничение на трафика в столицата бе наложена скица, съгласно която в един ден могат да се движат коли, чиито последни числа са четни, а на идващия - такива, чиито числа на нечетни.

Напълно неразрешено е придвижването на камиони и други тежки пътно-перозни средства. Всички действия в многочислените пясъчни кариери в и към Техеран също ще бъдат спрени. Училищата също бяха затворени в северната провинция Алборц и в централните градове Кум и Арак.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР