Десетки училища спират работа в Гърция заради случаи на заразяване

...
Десетки училища спират работа в Гърция заради случаи на заразяване
Коментари Харесай

Десетки училища в Гърция затварят заради COVID-19

Десетки учебни заведения стопират работа в Гърция поради случаи на заразяване с ковид две седмици след началото на образователната година на 7 септември, заяви ТАСС, базирайки се на гръцката телевизия ЕРТ.
Според освежен лист, оповестен от министерството на образованието, до 25 септември ще бъдат затворени всички учебни заведения в град Пела в северната част на страната. Заради случаи на инфектирани с ковид възпитаници и учители ще бъдат затворени и седем други учебни заведения - пет в Атина и област Атика, едно в Ираклион на остров Крит и едно в град Кавала. В други 22 учебни заведения по същата причина е спряна работата на един или повече класове.
Прилагането на бързи проби за ковид в учебните заведения и в местата, където има риск, ще помогне доста бързо да се получат резултати и тогава ще може да се взимат решения в действително време, съобщи пред телевизия ЕРТ Афанасиос Димопулос, ректор на Атинския народен университет.
От 21 септември до 4 октомври в Атика на обществените събирания ще се позволяват не повече от девет души, стопират концертите както на закрито, по този начин и навън, приключват се прожекциите на филми в закрити зали, вкарва се наложителна отдалечена работа за 40 % от чиновниците в частния и държавния бранш, които работят в офиси.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР