Десетки учени, които работят по финансирани от Марк Зукърбърг изследвания,

...
Десетки учени, които работят по финансирани от Марк Зукърбърг изследвания,
Коментари Харесай

Учени призоваха Зукърбърг да не позволи на Тръмп да използва Facebook за дезинформация

Десетки учени, които работят по финансирани от Марк Зукърбърг проучвания, го приканват да не разрешава президентът Доналд Тръмп да употребява " Facebook ", с цел да популяризира " дезинформация и провокаторски изказвания ", съобщи Асошиейтед прес.

Изследователите, измежду които 60 професори от водещи проучвателен институции в Съединени американски щати, са написали през вчерашния ден писмо до изпълнителния шеф на " Facebook ", в което упорстват той да обмисли налагането на " по-строга политика във връзка с дезинформацията и подстрекателския език, които вредят на хората ", изключително при сегашните безредици поради расовата неправда. В писмото се споделя, че разпространението на " умишлена дезинформация и на език, който всява разделяне " е в прорез с задачата на откривателите посредством технологиите да се предотвратяват и отстраняват болести, да се усъвършенства образованието на децата и реформира наказателноправната система.

Писмото е във връзка съответно решението на Зукърбърг да не маркира като нарушаване на етичните стандарти на " Facebook " поста на Тръмп, че " когато стартира плячкосването, стартира стрелбата ". Президентът написа това във връзка размириците в Минеаполис след убийството на афроамериканеца Джордж Флойд при арест, осъществен от бял служител на реда.

Авторите на писмото споделят, че този пост подтиква към принуждение.

Туитър маркира и смъкна туит на Тръмп с потребление на подобен език, отбелязва АП.

Организатори на подписката са трима професори от здравното учебно заведение към Харвард, от Калифорнийския университет в Сан Франциско и Университета на Юта. И тримата са финансирани от фамилната фондация на Зукърбърг и работят по стратегия за попречване и лекуване на нервнодегенеративни разстройства, в това число заболяванията на Алцхаймер и Паркинсон. П о думите на уредниците писмото им е подписано от над 160 индивида, 10 на 100 от които са чиновници във фондацията на семейство Зукърбърг.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР