Десетки участници се включиха в благотворителния маратон в помощ на

...
Десетки участници се включиха в благотворителния маратон в помощ на
Коментари Харесай

Десетки левскари тичаха рамо до рамо за малката Дани!

Десетки участници се включиха в благотворителния маратон в помощ на дребната Дани. Като част от напъните на проведените последователи от " Синя Зона Б-18 " в акцията на " Герена " се включиха наставникът Петър Хубчев, помощник-треньорът Георги Донков, спортният шеф Ивайло Петков от страна на ПФК Левски, Владимир Николов от страна на волейболния отбор, Тити Папазов и тима по баскетбол, волейболният женски отбор, възпитаничките на Нешка Робева, националната състезателка по лека атлетика Инна Ефтимова и още десетки състезатели от спортните клубове на " Левски ".
 51 години от 7:2
51 години от 7:2

17 ноември 1968 година

В помощ на дребната Дани се стекоха и голям брой левскари със своите деца. Първите 20 финиширали получиха медали и грамоти, а за призовата тройка имаше специфична премия - книгата " 100 години " Левски ".

Малката Йордана от Радомир страда от рядкото заболяване проксимален бедрен недостиг и с цел да може да върви обикновено са нужни средства за скъпоструваща интервенция.

Диагнозата й се показва в дисторция на дясното бедро и прогресивно съкращаване на бедрената кост, заради което, едното й краче е по-късо от другото с 5 см. Дани не може да върви без особено направени обувки с висока платформа, която поправя разликата в крачетата. Въпреки сериозната диагноза, световноизвестният детски ортопед доктор Дрор Пейли от институт Сейнт Мери, Флорида, Съединени американски щати, се съгласява да организира лекуването и дава гаранция, че с няколко интервенции направени там, Дани ще може да върви.

Първата от интервенциите е най- комплицирана, с нея ще се поправя деформацията и ще бъде направена реорганизация на бедрената кост. Така наречената Супер Хип Процедура се прави сполучливо, повече от 10 год. в институт Сейнт Мери и са излекувани доста дечица.

Сумата нужна за тази интервенция е 184 744 щатски $, а Д-р Пейли държи да бъде направена, когато Дани е на 2 години. След като крачето се стабилизира, той възнамерява втора интервенция и удължение с 5 см., като за нея ще бъдат нужни още 176 498 щатски $.

Може да помогнете и като изпратете дарителски смс с текст на латиница: DMS YORDANA на 17 777

- Дарителска сметка в лв.:

Обединена Българска Банка

IBAN: BG70 UBBS 8002 1084 3315 40

BIC: UBBSBGSF

Титуляр: Йордана Слави Йорданова

- helpkarma: Да помогнем на Йордана да върви

- PayPal: [email protected]

Ако имате оферти, които биха помогнали за провеждането по- добра и сполучлива акция, за набиране на средства или всякаква друга помощ, можете да ги споделите на e-mail: [email protected]
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР