Десетки тютюнопроизводители от Гоце Делчев и региона протестираха отново 16

...
Десетки тютюнопроизводители от Гоце Делчев и региона протестираха отново 16
Коментари Харесай

Производители на тютюн: Платихме висок данък за убиването на отрасъла

Десетки тютюнопроизводители от Гоце Делчев и района стачкуваха още веднъж 16 години след първия си акт на неодобрение. Този път повода беше неприятната изненада от Национална агенция за приходите – писма, в които се оповестява, че земеделските производители би трябвало да попълнят заявления и да платят налози за финансовите средства, получени като помощи за преориентиране.
Организаторът на митинга Иван Сабахлъков е безапелационен, че тези средства не би трябвало да бъдат облагани с налози.
„ Според мен и съгласно държавните наредби тези приходи са освободени от данъчни отговорности. Това са помощи за преориентиране в бранш „ Тютюнопроизводство “, а както всички знаем за тях не се дължат налози. Изведнъж някой се сети, че се дължи подобен налог. Ние платихме задоволително огромен налог с ликвидиране на бранша “, разяснява той.
След това той взе микрофона и се обърна към протестиращите с информацията, че следващата година минималния застрахователен приход на земеделските производители ще се вдигне до 560 лв.. По думите му, българите към момента мислят рабски и биха подготвени да платят и несъществуващи пари.
От трибуната той попита за какво партиите не заплащат налози на дотациите си и за какво същите не им се понижиха в случай, че 3,5 милиона българи желаеха това при референдума на Слави Трифонов.
„ Бойко Борисов не оправда доверието ни за 10 години. Времето ви изтече, господин министър председател “, съобщи Иван Сабахлъков.
Припомняме, че в последните няколко седмици тютюнопроизводителите получават писма с информация, че би трябвало да платят налог върху помощите.
Те са подготвени на безсрочни митинги до момента в който не бъдат чути и нещата не се трансформират.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР