Десетки цивилни бяха евакуирани от Мариупол след седмици под обсада

...
Десетки цивилни бяха евакуирани от Мариупол след седмици под обсада
Коментари Харесай

Десетки цивилни бяха евакуирани от Мариупол

Десетки цивилни бяха евакуирани от Мариупол след седмици под блокада към обитаеми места, следени както от Русия, по този начин и от Украйна. Някои от тях напуснаха стоманодобивния комбинат „ Азовстал” - последната цитадела на украинските войски в стратегическия град.
Русия разгласи, че десетки цивилни са пристигнали в село, което управлява. Украинският президент Володимир Зеленски сподели, че огромна група също е на път към Запорожие, който е под надзор на Украйна.
Организацията на обединените народи удостовери, че в събота е почнала „ интервенция за евакуация на жителите взаимно с Червения кръст”. Украинските управляващи оповестяват, че след малко преустановяване съветският обстрел към завода е бил обновен в неделя.
„ Днес най-сетне успяхме да стартираме евакуацията на хората от „ Азовстал”. След доста седмици договаряния, след доста опити, разнообразни срещи, хора, позвънявания, страни, оферти. Най-накрая! Нямаше ден, в който да не се опитвахме да намерим решение, с цел да спасим нашите хора. Днес за първи път през всички дни на войната този жизненоважен кулоар проработи. За първи път в този регион имаше двудневно преустановяване на огъня. Успяхме да изведем повече от 100 цивилни - дами, деца. Които се бяха скрили от военните дейности в „ Азовстал”, разяснява Зеленски.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР