Десетки тонове картофи раздава на социално слаби кюстендилци и на

...
Десетки тонове картофи раздава на социално слаби кюстендилци и на
Коментари Харесай

Кюстендилец раздава тонове картофи на хора в нужда

Десетки тонове картофи раздава на обществено слаби кюстендилци и на обществени институции кюстендилец, притежател на компания от IT бранша. През предходната седмица Димитър Димитров е дарил 4 тона картофи на комплекса за обществени услуги в Кюстендил, през днешния ден е доставил 2 тона за общинската компания " Ученическо хранене ". Още един звук картофи са дарени и на дома за възрастни хора с увреждания " Ильо Войвода " в Кюстендил.

Бизнесът на Димитров е главно в столицата, само че има и земеделско стопанство в кюстендилското село Еремия. То е основано, с цел да създава чиста и натурална храна за чиновниците в хостинг компанията му и техните фамилии.

" Целта ми е да осигуря и чиновниците си с продукция за фамилиите им. Служителите ми в София са 50, а в Еремия - 10. Когато видяхме, че се задава рецесия с ковид, отгледахме повече продукция. Фермата ми е в Еремия, а картофите се оказаха доста повече от плануваното ", описа Димитров пред Българска телеграфна агенция.

Затова той и сътрудниците му вземат решение да раздадат половината от реколтата на нуждаещи се хора и обществени домове.

" С помощта на неправителствена организация от Кюстендил, която оказва помощ по празници на хора в потребност, ще организираме в събота и бригада, с цел да съберем останалото количество картофи от полето. Разполагаме с нужната техника, само че ни е потребност човешка ръка ", описа още Димитров.

Преди дни Димитров оповестил самодейността си в помощ на хора в потребност в обществените мрежи: " Имаме остатък от над 50 тона картофи и ще се радваме да го споделим с вас ".

 Снимка: Личен фейсбук профил на Димитър Димитров

Той оставил пред базата си в Еремия към 7 тона картофи, за хора, които не могат да си купят.



" Разочаровах се, тъй като идваха хора със скъпи коли и взимаха по 300-400 кг. Тогава се отхвърлих от тази концепция и взех решение да предложа на институциите ", описа още Димитров. Той уточни, че се надява образецът му да бъде признат и от други притежатели на компании.

 Снимка: Личен фейсбук профил на Димитър Димитров

Според Димитров, макар че тази година природата е благосклонна и добивът на картофи е рекордно висок, цените на пазара са мощно повишени. През август става несъзнателен очевидец по какъв начин стара жена си купува тъкмо три картофа на цена от един лев на пазар " Иван Вазов " в София. Тогава цената на картофите на този пазар варира сред 1,60 и 2,00 лв.. Димитров взема решение, че два лв. за кг е извънредно несправедлива цена и взема решение да наеме сергия на този пазар. " Там може да намерите картофи на обективна цена, а нашите продавачи са инструктирани да " мамят " възрастните купувачи с тежестта на стоката - поставят още картофи откакто издадат касов бон ", споделя Димитров. Неговите картофи на пазара се търгуват по 50 стотинки за кг.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР