Десетки талантливи българчета ще развиват своите таланти в специализирани курсове,

...
Десетки талантливи българчета ще развиват своите таланти в специализирани курсове,
Коментари Харесай

bTV и " Фондацията” дават шанс на десетки деца да развият талантите си

Десетки надарени българчета ще развиват своите гении в профилирани курсове, с помощта на bTV и " Фондацията ". За поредна година " Tалантът обича всяко дете " обезпечава стипендии за образование в курсове по креативно писане, роботика, спектакъл и други.

Бойко и Иван са по-известни на сцената като близнаците Туидълди и Туидълдъм от " Алиса в страната на чудесата ". В Академията са от 5 години. Всичко стартира, когато родителите на Бойко му търсят уместно занятие, защото е свито дете.

„ Отговаряше единствено с „ да” и „ не” на въпроси, доста интровертно дете с малко другари и мъчно общуване”, споделя майката на момчетата Станислава Стойчева. „ Аз се възпламених с вярата да стана по-добър. И като виждам толкоз доста аудитория и всички тази артисти си споделих, хайде и аз ходя на тази сцена, с цел да съм удовлетворен от себе си”, споделя Бойко.

Въпреки че са близнаци, Бойко и Иван имат разнообразни ползи. Иван се занимава с роботика и изобразяване, преди 2 години на смешка влиза в театъра. Той показва, че сцената му оказва помощ да поддържа връзка с възрастните. „ С това по какъв начин да приказвам - в театъра е значимо по какъв начин приказваш, произношението на думите, по какъв начин даже викаш, по какъв начин произнасяш думите и това доста ми помогна”, споделя той.

Бащата Пламен Стойчев добавя, че Бойко за две години е съумял да изиграе основна роля.

Освен в общуването заниманията в академията оказват помощ и в образователния развой. За Иван математиката към този момент е обичан предмет, защото е тясно обвързван с роботиката. „ Поставят си към този момент цели, преди нямаха цели, беше им все едно, както пристигна, до момента в който в този момент към този момент знаят какво желаят и в академията ги учат по какъв начин да го постигнат”, безапелационна е майка им.

" Талантът обича всяко дете " набира претенденти за образование, творчество и реализация на възпитаници от гр. София, на възраст сред 6 и 16 години. Желаещите да аплайват за стипендията би трябвало да се запишат до 3 ноември.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР