Десетки стопани от община Раковски, които доброволно са заклали животните

...
Десетки стопани от община Раковски, които доброволно са заклали животните
Коментари Харесай

Отрязаха парите за прасетата на десетки стопани от Раковски

Десетки стопани от община Раковски, които непринудено са заклали животните си поради африканската чума по свинете, няма да получат компенсации по 300 лева За това се оплакаха в редакцията пострадали. Средствата за подкрепяне за подхванатите ограничения за разчистване и стерилизация на дворовете се изплащаха през вчерашния ден в читалището на града.

Оказало се, че има два листата с разнообразни имена. Някои от хората попадали единствено в първия, а във втория, по който се изплащали парите, липсвали и им било отказано заплащане.

Вина за това има комисията, която съставяше описите. След като заколихме животните по време на огледа, ни записаха единствено имената и ЕГН-тата. После разбрахме, че в допълнение вписвали кой с какви препарати е пръскал, само че тази информация не бе оповестена измежду хората. Така поради пропуск на комисията сме изпуснали периода, ядосва се Кирилка Божилова.

Зам.-кметът на Раковски Божидар Стрехин, който е взел участие в епизоотичната комисия, изясни, че е в отпуск и не знае за казуса. Каза, че окончателният лист за над 400 стопани от община Раковски, които имали право на компенсации, бил удостоверен по одобрения ред.

Директорът на Областна дирекция по сигурност на храните в Пловдив - доктор Камен Янков, разяснява, че описите за община Раковски не били два, а осем, за всички обитаеми места в общината. Ние не изготвяме описи, това бе ангажимент на локалната администрация. Срокът за това бе продължен до 4 септември, а през днешния ден в това число получих писма по пощата за 60 стопани от Стамболийски и естествено, че няма по какъв начин да се впишат, сподели доктор Янков. Той посочи, че общият брой на стопаните в Пловдивска област, за които са декларирани суми за заплащане по 300 лева, са 2155.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР