Десетки спортни легенди, олимпийски, световни и европейски шампиони на България

...
Десетки спортни легенди, олимпийски, световни и европейски шампиони на България
Коментари Харесай

Спортни легенди приветстваха откриването на уникална фотоизложба на Иван Йочев

Десетки спортни митове, олимпийски, международни и европейски първенци на България се събраха за откриването на авторската фотоизложба на Иван Йочев, показана от “София – европейска столица на спорта “ и БОК. 28 неповторими фотоси на изтъкнатия фоторепортер показват в градинката пред НДК част от най-паметните мигове и персони, оставили ярка диря в историята на българската столица.
 @@@
Сред присъстващите бяха великите спортни персони Стефка Костадинова, Здравка Йорданова, Йорданка Благоева, Петкана Макавеева, Васил Етрополски, Димитър Пенев, Ренета Камберова, Живко Вангелов и други Сред гостите блестяха и трите надарени девойки - лица на “София – евростолица на спорта “ Християна Тодорова, Александра Фейгин и Йоана Илиева, на които са отдадени специфични пана от изявите им като поведенчески модели и образци за подрастващите в самодейността.
 @@@
“Поздравявам създателя Иван Йочев за прелестните снимки, те са част от историята на нашите велики първенци, част от българската спортна история. Негови фотоси са закупени и употребени от водещите новинарски организации и спортни издания по целия свят, което е отзив за майсторство и професионализъм. Желая на всички фотографи и публицисти да имат в бъдеще още доста сходни моменти, които да запечатват посредством своите обективи за поколенията, “ съобщи в прочувственото си слово предедателят на БОК Стефка Костадинова.
 @@@
Веднага по-късно тя връчи огромна рамкирана своя достоверна фотография от международния връх в скока на височина на Фондация “София – европейска столица на спорта “. “Благодаря на Столична община за всичко, което прави през последните години в спорта и по-специално в всеобщия спорт. Тази самодейност става все по-популярна и тъкмо за това желая посредством нея да кажа на всички: “Гледайте нависоко и преследвайте своя връх… Защото ние, българите можем! “ сподели Костадинова при връчването на фотографията с нейния подпис и надпис 209 см.
 Анатоли Илиев: Тази фотография се вижда от всички на входа на олимпийския музей в Лозана
Ценният подарък бе признат от зам.-председателя на Фондация “София – евростолица на спорта “ Анатоли Илиев, който благодари и съобщи: “Присъствието на толкоз спортни митове тук е доста мощно самопризнание за професионализма на един от най-хубавите спортни фотографи у нас. Радваме се, че самодейността “София – европейска столица на спорта “ и създателят на фотоизложбата Иван Йочев събират на едно място популярни спортни персони. Столична община и “София – европейска столица на спорта “ не престават напъните за разпространение на спорта и по този метод да се дават от ден на ден и повече благоприятни условия на жителите и гостите на града за деен и здравословен метод на живот”, сподели още Илиев.

В късото си прочувствено слово фотографът Иван Йочев благодари на всички посетители за положителните думи и интереса към изложбата. “Професията на състезателен фотограф ми даде опция да бъда очевидец на част от скъпите и незабравими мигове в историята на нацията. Благодаря на Столична община в лицето на кмета Йорданка Фандъкова, на БОК в лицето на Стефка Костадинова, на “София – европейска столица на спорта “ и на моите работодатели, че имам опцията да показва своите произведения през днешния ден пред вас, “ сподели разчувстваният създател.
 @@@
Иван Йочев е състезателен фотограф, запечатал посредством фотосите си исторически за България мигове и персони в последния четвърт век. С изложените снимки той показва спорта в София през годините. Негови фотоси са употребени от международните организации Reuters, AFP, AP, Getty Images и EPA, както и от доста от водещите спортни издания в Европа. През годините Йочев работи за: вестниците 24 часа “ и „ 7 дни спорт “, както и за интернет организация Sportal.bg.

С колоритната галерия и авторитетното наличие през днешния ден самодейност “София – евростолица на спорта “ означи символичния рестарта на многото събития и интензивности, които са залегнали в календара на Фондацията - част от тях към този момент пренасрочени за по-късни дати до края на годината.

Фотографиите са изложени до 10 юни на постаментите в градинката пред НДК до паметника с лъвчето при алеята на входа откъм Кравай.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР