Десетки служители на Перно Рикар България преобразиха част от пространството

...
Десетки служители на Перно Рикар България преобразиха част от пространството
Коментари Харесай

Служители на Перно Рикар България преобразиха част от Бизнес Парк - София

Десетки чиновници на Перно Рикар България преобразиха част от пространството в Бизнес Парк – София. Инициативата им е част от Деня за отговорност и резистентност на Перно Рикар - Responsib`all Day и се организира за девети следващ път.

Творческото предизвикателство, в което екипът се впусна, е основаването на „ външна всекидневна “ благодарение на бутилки като главен материал за строителство. Инсталацията ще служи като ъгъл за сядане, място за отмора и комфортна работна зона. Тя съчетава първокласен дизайн и функционалност, а в допълнение служи и за прегледен образец за изгодите от преработването и повторното потребление на материали за по-чиста околна среда и стабилно бъдеще. Служителите на компанията партнират със студенти и потвърдени архитекти от EASA България и Студио ПроЖектиране, дизайнери и инженери, които стоят зад някои впечатляващи градски планове през последните години.

„ Създаваме пространство, в което хората могат да почиват, работят и взаимодействат - пространство, което всички можем да споделим. То ще послужи като увещание, че отговорността е от основно значение за нашето бъдеще и ще предизвиква концепцията за наново потребление и преработване като значимо изпитание от името на човечеството. Нашият резистентен метод показва уговорката ни към опазването на природата и новаторските бизнес практики “, споделя Йелена Лалич, изпълнителен шеф на Перно Рикар България.

Създаден през 2010 година, Responsib`all Day е отдаден на устойчивостта и отговорността. Всяка година той визира всеобхватна тематика, в която компанията си сътрудничи с местни сътрудници по необятен набор от планове. Това е опция за всички чиновници на Перно Рикар от 86 страни да покажат, че са буйни домакини и уважителни посетители, създавайки споделена стойност за всички.

През 2019 година акцентът е върху поощряване на чиновниците да премислят метода, по който употребяват, унищожават и минимизират отпадъците, като в последна сметка се движат към затворен модел на ползване.

Александър Рикар, основен изпълнителен шеф на Перно Рикар, декларира:

„ От 2010 година Responsib`all Day е една от най-важните дати за компанията и нашите 19 000 чиновници по целия свят. Като „ créateurs de convivialité “ (създатели на споделени моменти) признаваме, че всички ние имаме отговорността да работим за построяването на по-добър свят, който основава стойност за всички. Горди сме да се заемем с някои от най-големите проблеми, свързани с устойчивостта, пред които са изправени нашите консуматори и общности ”.

А ето и някои от самодейностите на чиновниците на Перно Рикар по света тази година:

Базираните в Париж филиали – основаване на " Фабрика за преработване ". 15 асоциации водят сесии по кръгова промяна в три съществени категории: обекти, текстил и храни.

Перно Рикар Франция: чиновниците построяват резистентен бар от рециклирани материали, както и вземат участие в разнообразни работилници за основаване на коктейли с нула боклуци.

• преобразяване на пластмасови бутилки в пейки, подкрепяне на благотворителни организации, които удължават живота на даден артикул, разчистване на плажове.

Мозамбик: над 5 000 празни бутилки се преработват в пепелници, чаши за многократна приложимост и сувенири. В партньорство с Фондация Карлос Серра, фамозна с самодейните си начинания към плажове и други действия за разчистване и преработване на публични места, чиновниците употребяват рециклирано стъкло, с цел да основат екологично настояща социална инфраструктура.

Полша: чиновниците на филиала, в партньорство с Zero Waste Association, почистват булевардите Vistula във Варшава. В това число влиза и събиране и делене на боклуци, инсталиране на нови пейки, кошчета и знаци за преработване. Служителите вземат участие и в семинари, отдадени на нулеви боклуци, с цел да научат за дребните промени, които могат да имат голямо влияние върху околната среда.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР