Десетки сигнали от цялата страна за поредната измамна схема за

...
Десетки сигнали от цялата страна за поредната измамна схема за
Коментари Харесай

Агресивна интернет измама завлича хора с лични данни и кредит

Десетки сигнали от цялата страна за следващата лъжлива скица за изтегляне на заем сподели репортаж в рубриката " На твоя страна " по Нова тв. Жертвите са атакувани по телефона с обещанието, че ще получат подарък масаж по рекомендация сякаш на другар.

Правят ти маска, а най-после си тръгваш с подписани документи за хиляди левове заем, излиза наяве от репортажа. Жена отива в козметично студио в центъра на Пловдив. Подмамена е да закупи артикули за над 3000 лв.. Казват й: кожата ви е нечиста, най-евтините кремове са 250 лв..

От клиентката са поискани контакти на други хора. Казва ѝ се: Хайде дайте си персоналната карта, и тя се оказва с заем от 1300 лв. - растяща рента. Жената осъзнава какво се случва и предизвестява своя другарка.

От студиото разясняват по този начин: Това е персонално решение. Никого не принуждаваме да купува нещо.

Юристи откриват нападателна комерсиална процедура. Потребителите биват принуждавани да дават персонални данни на свои близки. Безплатна компютърна диагностика служи за промивка на мозъка. Ерудирани хора до последно не са разбрали какво се случва. Прилагат се манипулативни техники.

Целта е хората да работят в непозната среда с липса на информация. Има подставени лица, които споделят - да аз ще го купя и по този начин и други се причисляват към покупката.

Търговецът категорично би трябвало да ни предизвести, че имаме право на отвод до 14 дни, в противоположен случай оставаме със задължението, разясняват от КЗП.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР