Десетки шофьори от Столичния градски транспорт са се събрали пред

...
Десетки шофьори от Столичния градски транспорт са се събрали пред
Коментари Харесай

Гневни шофьори протестират пред Столична общината

Десетки водачи от Столичния градски превоз са се събрали пред постройката на общината. Всички те са облечени в жълти жилетки.
Недоволството им е ескалира поради ниското възнаграждение, тежките условия на труд и неналичието на фрагменти в бранша. По тези аргументи водачите са подложени на по-голямо натоварване и полагане на ексклузивен труд. Шофьорите са разочаровани от обстоятелството, че синдикатите не участват на митинга, с цел да защитят ползите им.

По-късно през днешния ден тематиката ще бъде разисквана в комисията по превоз и туризъм към Столичния общински съвет. В съвещанието ще взе участие и омбудсмана Мая Манолова. Очаква се отрасловата комисията да изслуша чиновници на градския превоз в София.

Над 1 200 от работещите в бранша са внесли подписка против неприятните условия на труд и ниското възнаграждение. Те упорстват да бъдат изслушани в наличието на кмета Йорданка Фандъкова.

От КНСБ излязоха с писмо, в което с изключение на тези претенции на членовете си, желаят и прекъсване на нощния превоз и освобождение на бус лентите от извършители. Те се афишират за криминализиране на експанзията против водачите в градския и публичен превоз.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР