Десетки семейства протестираха заедно с децата си във Велико Търново

...
Десетки семейства протестираха заедно с децата си във Велико Търново
Коментари Харесай

Десетки семейства протестираха срещу Стратегията за детето

Десетки фамилии стачкуваха дружно с децата си във Велико Търново против плана за Национална тактика за детето, заяви БНР. Според тях документът би трябвало да бъде анулиран и пренаписан.

Припомняме, планът на Национална тактика за детето бе спряна .
 Бисер Петков: Няма настоящ план на Стратегия за детето
Бисер Петков: Няма настоящ план на Стратегия за детето

Документът е бил отдръпнат за преправка преди две седмици

На вечерния митинг недоволните жители показаха терзанията си, че съществува риск обществените служби да изземат функционалностите на родителите , както и че се улеснява изземването на деца от фамилиите и преместването им при приемни родители.

Според протестиращите родители документът е плод на тоталитарно мислене и е изрично недопустим . На митинга до паметника " Майка България " и при последвалото протестно шествие недоволни родители акцентираха, че в основата на тактиката стои разрушаването на обичайното семейство, а документът цели ограничение на правата на родителите.
 Омбудсманът желае напълно нова Стратегия за детето
Омбудсманът желае напълно нова Стратегия за детето

Тя приканва за необятна социална полемика при правенето на документа

" Като правист мен ме тормози неяснотата на правните правила . В тази тактика се дава доста необятно право за една доста субективна преценка на държавни чиновници и страната за доста действия желае да абдикира и да ги даде в частници против финансов интерес ", съобщи протестираща.

" Не одобряваме най-вече намесата на страната в фамилията и делегирането на разнообразни права и пълномощия в неправителствени организации ", сподели различен неудовлетворен от спрения план.

Друг протестиращ сподели, че когато има измъчвано дете, би трябвало да бъде осъден насилникът, само че не и да бъде конфискувано детето от у дома. По неговото мнение, няма някой непознат човек, който да се грижи по-добре от личните му майка или татко.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР