Десетки се събраха тази вечер пред Министерския съвет, за да

...
Десетки се събраха тази вечер пред Министерския съвет, за да
Коментари Харесай

Природозащитници отпразнуваха пред Министерския съвет решението на ВАС за Пирин

Десетки се събраха довечера пред Министерския съвет, с цел да отпразнуват днешното решение на Върховния административен съд, с което бяха анулирани дефинитивно измененията в Плана за ръководство на Национален парк „ Пирин “.

Решението на кабинета от 29 декември 2017 г. разширяваше опциите за градежи в националния парк, разгласен от ЮНЕСКО през 1974 година за обект на международното завещание. То провокира митинги в София и други градове у нас и в чужбина.

Днес петчленен състав на Върховен административен съд анулира измененията в плана за ръководство на парк „ Пирин ” с претекста, че министърът на околната среда и водите е бил задължен да извърши екологична оценка, с цел да се реши дали са изпълнени задачите на законодателството.



Природозащитници приветстваха постановлението на Върховния съд. Те се събраха пред Министерския съвет, където още веднъж желаеха оставката на екоминистъра Нено Димов. Сред тях бе и съпредседателят на " Зелените " Владислав Панев.



На събитието беше припомнено и обещанието на водача на НФСБ Валери Симеонов, който съобщи във връзка опцията съдът да отхвърли решението на Министерски съвет: " Аз ще се върна в Бургас, ще отида на бургаския мост, ще си закача една релса на врата, ще скоча и ще се удавя ". Днес обаче Симеонов дефинира изявлението си като смешка и разяснява, че това е " печален, да не кажа драматичен ден за българската стопанска система и туризъм ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР