Десетки се събраха тази сутрин, малко преди 9 часа, до

...
Десетки се събраха тази сутрин, малко преди 9 часа, до
Коментари Харесай

Бранят с протест култовата местност Германката край Созопол

Десетки се събраха тази заран, малко преди 9 часа, до оградата на строителен обект, блокирала достъпа до паметната околност Германката край Созопол. Рибари, еколози и фенове на една от дребното останали девствени местности по Южното Черноморие упорстват достъпът до Германката да бъде възобновен. Те приготвят подписка до регионалния шеф Вълчо Чолаков и кмета на Созопол Панайот Рейзи.

" В региона на Германката са риболували нашите дядовци и татковци. Ние сме израснали тук. Искаме умерено да можем да хвърляме въдици, без някой да ни пречи да достигнем до мястото ", съобщи рибарят Аристотел.

В момента на място не престават да идват още хора, които да се включат в митинга. За в този момент тук няма представител на вложителя " Херсонес " ЕООД, поради чийто обект бе отсечен достъпа до Германката.

Според локални, компанията се съставлява от столичния предприемач Петър Димитров. Според един от протестиращите - Петко Горанов, който е тук на място, в проблема би трябвало да се намесят всички институции, които са виновни, с цел да се обезпечи естествен достъп до местността.

Германката е едно от паметните места на юг от Бургас. Нейното име се свързва с трагичен случай през 50-те години на предишния век, когато 21-годишна германка, застанала на скалата да се любува на морето, е отнесена от огромна вълна. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР