Десетки се изкачиха днес до Копитото по пътеката, по която

...
Десетки се изкачиха днес до Копитото по пътеката, по която
Коментари Харесай

Десетки се изкачиха до Копитото на Витоша в памет на Боян Петров

Десетки се изкачиха през днешния ден до Копитото по пътеката, по която алпинистътъ Боян Петров е упражнявал, в памет за изчезналия в Хималаите българкси планинар. Приятели, родственици, познати и непознати, извървяха маршрута, по който алпинистът е упражнявал преди покоряването на всеки връх, предаде БНТ.

Походът от Княжево до Копитото протече при доста добра организация. Столичната община пусна няколко спомагателни мотриси по линията на трамвай номер 5, както и няколко спомагателни рейса по линията на 63. Общинска полиция охраняваше похода, имаше и доброволци от Червения кръст. Доброволци алпинисти също помагаха на участниците в похода.

" Раздавам плакатите, които са му останали от последното показване на книгата. Който желае, да си го пази и да го има у дома... Аз няма потребност да ги вардя. Завинаги ще остане споменът за Боян ", сподели сестрата на Боян Петров - Александра Петрова, която също участваше в похода. Тя прикани хората да следват неговите думи и да продължавт да изкачват своите върхове.

В средата на трасето беше оставен дневникът на Боян Петров, както и два спомагателни, в които участници в похода можеха да напишат всичко, което са желали да му кажат приживе.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР