Десетки сандъци с живак и други опасни химикали бяха открити

...
Десетки сандъци с живак и други опасни химикали бяха открити
Коментари Харесай

Живак и опасни химикали в мазе на бивш военен завод във Враца

Десетки сандъци с живак и други рискови химикали бяха открити при спецакция във Враца. Веществата били складирани в мазе на някогашен боен цех в града.
ДАНС и екоинспектори влязоха в предприятието “Гаврил Генов” тази заран, след сигнал. В мазе са били открити 90 сандъка с живак и други химикали, изясняват от Регионална инспекция за опазване на околната среда. Помещенията не са били охранявани.

“Отворих и видях - в един сандък има червен живак, едно негово предопределение е да се употребява за взривно вещество. Трябва да се мери радиацията и тогава ще се види защо става въпрос, дали е рисково. Но отново споделям - щом до момента не е попаднало в недобросъвестни, значи сме имали късмет”, изясни пред Българска национална телевизия инж. Георги Караиванов от РИОСВ-Враца.

Най-вероятно откритите субстанции са от времето на социализма. По първични данни - химикалите са складирани тук още през 80-те години на предишния век и са били предопределени за производството. Уведомени са кметът на града и регионалният шеф.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР