Десетки самолети 737 MAX край Сиатъл в очакване компанията да

...
Десетки самолети 737 MAX край Сиатъл в очакване компанията да
Коментари Харесай

Boeing губи 4.9 млрд. долара заради спрените поръчки на 737 MAX

Десетки самолети 737 MAX край Сиатъл в очакване компанията да позволи проблемите си.

© Lindsey Wasson Загубите на американския производител Boeing от прекъсването на поръчките за модела 737 MAX възлизат на към 4.9 милиарда $. В края на предходната седмица компанията предизвести вложителите за вредите досега, които са вследствие на двете произшествия със 737 MAX, написа Reuters.

Причината

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Boeing е изправена пред една от най-тежките рецесии в историята си, защото поръчките на най-бързо продавания ѝ модел понижават. Това ще докара до намаляване на приходите на компанията с 5.6 милиарда $ през второто тримесечие, настояват от компанията. Официалните данни за второто тримесечие ще бъдат оповестени на 24 юли.

Въпреки това акциите на Boeing нарастнаха с 2%, което анализаторът на Morgan Stanley Раджийв Лалуани дефинира като знак, че вложителите са удовлетворени от цената и индустриалните проекти на Boeing.

Какво споделят мениджърите

Производителят счита събитията за удар върху репутацията на компанията.
" Ние подхващаме стъпки, посредством които да управляваме ликвидността си и да подобрим гъвкавостта и салдото. Работим по оправянето с тези провокации ", сподели основният финансов шеф на Boeing Грег Смит.

Главният изпълнителен шеф - Денис Мюленбург, написа в Twitter, че компанията резервира фокуса си върху безвредното връщане на 737 MAX във въздуха. " Това, че MAX остава на земята, е доста предизвикателство за нашите клиенти, компании и вериги за доставки ", написа още той.

Приземени самолети

Приземяването на 737 MAX изпрати шокови талази до промишлеността и спря стартирането на нов аероплан на Boeing – сходния на 737 MAX - NMA. Бордът надали ще даде зелена светлина на плана, до момента в който не получи цялостна картина на финансова обстановка, породена от сегашната рецесията, настояват източници на Reuters.

От компанията също по този начин споделиха, че разноските за произвеждане на самолетите са се нараснали с 1.7 милиарда $ през второто тримесечие заради снадки период за сглобяване.

Производството

Boeing понижи броя на самолетите, които създават месечно в заводите си в Сиатъл от 52 на 42 след втората злополука със 737 MAX в Етиопия. Това се наложи, тъй като доставките, които осигуряваха свежо финансиране за компанията, намаляваха. Компанията разгласи, че желае да усили производството на 737 MAX до 57 месечно през 2020 година

Когато през април регистрира резултатите си от първото тримесечие, Boeing се отхвърли от финансовия си проект за 2019 година Заради двете произшествия авиопроизводителят е изправен пред огромен брой следствия от страна на регулаторите по света, както и от Министерството на правораздаването на Съединени американски щати.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР