Десетки рокери и фенове Милена Славова са наобиколили Върховния административен

...
Десетки рокери и фенове Милена Славова са наобиколили Върховния административен
Коментари Харесай

Десетки блокираха съда в подкрепа на Милена Славова

Десетки рокери и почитатели Милена Славова са наобиколили Върховния административен съд (ВАС) в поддръжката на певицата. Днес тя има делото тук по тъжба на ЛГБТ организацията Действие ". Аудиторията се озвучава от песни на Милена, има и доста полицията, които пазят входа на съда. Освен рокери, Милена е подкрепена и от жители.

Делото би трябвало да стартира след 9 часа.

През 2021 година от ЛГБТ организацията Действие " подават сигнал против Милена Славова в Комисията за отбрана от дискриминация. Причината е неин пост във " Facebook ". В него тя написа, че е срещу " гей парадите и че " се задушаваме от наглостта и парадирането на всякакви извратеняци. И не се оправдавам за думите си ".

В сигнала е разказано и нейно посещение в утринния блок на " Нова телевизия ", в която тя още веднъж атакува ЛГБТ общността.

Комисията за отбрана от дискриминация се произнася на 22 юни 2022 година и постановява, че няма нарушаване и че певицата не е осъществила дискриминация по симптом " полова ориентировка ", нито пък е осъществила тормоз, подбудителство към дискриминация и други. Според комисията  тя е показала отрицание, само че думите й не са израз на ненавист.

Активистите от ЛГБТ " Действие " апелират отхвърли на комисията пред Административния съд в София. През октомври 2022 година той се произнася в противоположен смисъл. Славова е осъществила дискриминация под формата на тормоз по симптом " полова ориентировка ". Съдът анулират решението и връща случая за ново изговаряне.

Обжалват и Славова и ЛГБТ организацията. Именно дело по двете тъжби гледа Върховен административен съд. А в това време в обществените мрежи беше пусната петиция в отбрана на Милена и  проведен митинг.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР