Десетки роднини, близки, приятели и колеги на задържания Тошко Тодоров

...
Десетки роднини, близки, приятели и колеги на задържания Тошко Тодоров
Коментари Харесай

В Пловдив протестират пред съда срещу гръцките обвинения към Машора

Десетки родственици, близки, другари и сътрудници на арестувания Тошко Тодоров - се събраха на митинг пред Съдебната палата в Пловдив. Там Апелативният съд гледа делото за мярката на 64-годишния мъж от карловското село Столетово, който сега е арестуван в ареста. Адвокатът му Гънчо Гънпев упорства за по-лека мярка - домакински арест.

Събралите се хора поддържат и са уверени, че той е почтен. " Неправомерно е упрекнат в това действие. Писали сме до доста институции, в това число до президента, омбудсмана, до министрите на правораздаването и външните работи, до Генералното консулство на България в Солун. Държавата би трябвало да направи всичко, с цел да отбрани почтен жител ", сподели дъщерята на Стефани Тодорова.
свързани новини5301на 12.10.2021
Машора е арестуван при започване на октомври след издаване на европейска заповед за арест от гръцките управляващи. Причината - продава кемпер на двама души през 2019-а, а след това с него се транспортират бежанци. Полицията залавя мигрантите, само че не и нарушителите. Така в жабката стигат до дребния и огромния ваучър на кемпера, на които написа името на Тошко Тодоров. Така той е упрекнат в съпричастие и гръцките управляващи желаят страната ни да го съобщи на съд.

" Няма да оставим коня в калта. До последно ще сме с Тошко ", поддържат го неговите близки, другари, родственици и сътрудници, представени от " Марица ".

По-късно бе пуснат под домакински арест.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР