Десетки ранени и сериозни материални щети след земетресение в Албания.

...
Десетки ранени и сериозни материални щети след земетресение в Албания.
Коментари Харесай

Десетки ранени и сериозни щети след труса в Албания

Десетки ранени и съществени материални вреди след земетресение в Албания. Няма данни за починали.

Трус с магнитуд 5.6 по Рихтер удари нощес западната част на страната. Епицентърът е на дълбочина от 13 километра. Следват няколко мощни вторични труса.
Снимка: EPA Снимка: EPA Снимка: EPA Снимка: EPA Снимка: EPA Снимка: EPA Снимка: EPA Снимка: EPA Снимка: EPA Снимка: EPA Снимка: EPA Снимка: EPA Снимка: EPA Снимка: EPA
Това е най-мощното земетресение в страната за последните 30 години. В столицата Тирана и в крайбрежния курорт Дуръс за малко са останали без ток. Има и съществени вреди по жилищни и публични здания.

Здравният министър сподели, че по първични данни са потърпевши минимум 68 души, само че няма тежко ранени. Те са признати в лечебни заведения в Дуръс и Тирана.

Повредени са към 600 къщи. Много хора са избягали от домовете си и са потърсили краткотрайни убежища, до момента в който специалисти ревизират развалените здания.
Земетресение с магнитуд 5,6 в Албания (ВИДЕО) Съобщава се за над 50 ранени
Премиерът Еди Рама анулира пътуването си за годишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк.

Министърът на защитата съобщи на съвещание на държавното управление, че за благополучие петролните кладенци не са наранени от трусовете.

Албания се намира в земетръсна зона сред Адриатическо и Йонийско море, където на всеки няколко дни се записва сеизмична интензивност.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР