Десетки протестиращи в Хонконг организираха дръзко бягство от двудневната полицейска

...
Десетки протестиращи в Хонконг организираха дръзко бягство от двудневната полицейска
Коментари Харесай

Протестиращи организираха дръзко бягство от обсадения университет в Хонконг

Десетки протестиращи в Хонконг проведоха смело бягство от двудневната полицейска блокада на университетския кампус, като спуснаха въжета от мост до чакащи ги изпод мотоциклети. Това стана откакто Пекин още веднъж предизвести, че може да се намеси, с цел да приключи рецесията, обхващаща града.
AFP, представена от организация " Фокус ", напомня, че конфликтите избухнаха в ранните часове на вторник (понеделник вечерта българско време - бел. ред.) сред протестиращите и полицията, които заплашиха да употребяват смъртоносна мощ, с цел да освободят деятелите, блокирани в Хонконгския политехнически университет.
Обсадата на университета се трансформира в борба на волята сред полицейските сили в Хонконг и непрестанно изменящото тактиката си протестно придвижване.
В понеделник късно вечерта десетки облечени в черно протестиращи от пешеходен мост се спускаха по въжета на пътя изпод, където ги чакаха мотоциклети.

前去理工大救援的人被惡警用毒水炮車掃射,還聽到槍聲。 pic.twitter.com/6VzadOpyHf
— Hong Hong (@honghong975) November 18, 2019
При явно координирани старания десетки хиляди протестиращи се втурнаха към кампуса на университета, с цел да пресечен обсадата, като по едно и също време с това се развихриха конфликти с полицията в квартал Коулун.
Няколко десетки души останаха в кампуса, сподели един протестиращ пред AFP, макар че на редица малолетни беше позволено да изоставен университета след договаряния с полицията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР