Десетки протестиращи срещу Националната стратегия за детето организираха тази вечер

...
Десетки протестиращи срещу Националната стратегия за детето организираха тази вечер
Коментари Харесай

Протести срещу стратегията за детето в София, Бургас и Сливен

Десетки протестиращи против Националната тактика за детето проведоха довечера шествие по централните софийски улици, заяви БНР. Те показаха несъгласието си със основаването на структури, сходни на норвежките, чиято цел, съгласно тях, е търговия и похищение на български деца.

Ето какво споделиха протестиращите:

" Всеки един от тези, от които нещо зависи сега, имат директна или косвена връзка с НПО-тата и получават по нещо полекичка оттук-оттам, тъй като в действителност става дума за пари. Ето, по тази причина се пробват да ни пренебрегват по всевъзможен метод ".

" Долу ръцете от нашите деца! ".

" Половин милион деца всяка година, съгласно статистиката, са в риск от беднотия и защото те не могат да решат този проблем, по тази причина се заемат с другите ".
 Протестиращи родители желаеха анулация на Националната тактика за детето
Протестиращи родители желаеха анулация на Националната тактика за детето

Недоволните родители се събраха пред постройката на министерството на труда и обществената политика

Бургаските родители излязоха този път и с децата си на протестно шествие против " замразения " план на Национална тактика за детето.

С плакати " Не пипайте децата ни ", " Да запазим фамилията " бургаски родители минаха с протестно шествие по централните улици в града:

" Вкарват чеп в обществото сред родителите и обществените служби , сред родителите и страната, сред фамилията, сред родителите и децата ".

" Тук сме, с цел да защитим децата на България, тъй като не сме съгласни с ръководещите, не сме съгласни с въпросната тактика, която споделя, че е отхвърлена, а в действителност е прокарана в законодателството на България.
 МТСП: Извеждането на дете от фамилията е последна краткотрайна мярка
МТСП: Извеждането на дете от фамилията е последна краткотрайна мярка

От общественото министерство възразяват на изказванията за лишаване на деца

" И съм тук да заявя гражданската си и родителска си позиция, че съм безусловно срещу всевъзможни тактики, които са тъкмо копие на норвежката детска система, от която съм потърпевша аз самата и не желая това да се случи и в България.

Протестите ще продължат , споделиха още родителите. Шествието мина от Бургаския свободен университет, по " Александровска " и стигна до Морското казино.

Протест против Националната тактика за детето се организира довечера и в Сливен, като част от четвъртия народен митинг. Около 20-ина млади родители пристигнаха в центъра на града да изкажат недоволството си от опцията частни компании да стават приемни родители и въвеждането на детско правораздаване.
 Десетки фамилии стачкуваха против Стратегията за детето
Десетки фамилии стачкуваха против Стратегията за детето

В спрения документ има риск обществените служби да изземат функционалностите на родителите

Организаторът на митинга Надежда Маргинова сподели, че въпреки и да не съществува в правния мир Националната тактика за детето, то в идните законодателни промени ще има сходни текстове, които припомнят норвежкия вид.

" В правна форма я няма, само че е реалност, че има промени в Закона за протекция на детето, които влизат от януари 2020 година. Факт е, че има нов Закон за обществената услуга, където също е в духа на тактиката ".

Протестиращите родители настояха тактиката и сходни на нея законови ограничения да не се одобряват в България. " Не сме съгласни с тази тактика ". " Твърдо срещу използването на тази тактика в България. Доказано е в други страни, че тя работи отрицателно ".

Миналия месец министър председателят Бойко Борисов съобщи, че национална тактика за детето няма и дефинира митингите като безпочвени.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР