Десетки протестиращи се събраха пред Съдебната палата в Пловдив малко

...
Десетки протестиращи се събраха пред Съдебната палата в Пловдив малко
Коментари Харесай

Близки на убития Митко пред съда в Пловдив: Доживотен затвор за близнаците от Цалапица

Десетки протестиращи се събраха пред Съдебната палата в Пловдив малко преди да бъде прегледана мярката за неотклонение на 19-годишните близнаци Борислав  и Валентин Динчеви. Двамата бяха привлечени като обвинени за персонално укривателство по отношение на жестокото ликвидиране на Димитър Малинов от Цалапица.

Жители на селото, близки, както и майката и бащата на убития също са на място, настоявайки за правдивост.

“И двамата близнаци до гроб да бъдат в пандиза, килърът и той ”, съобщи Стоянка от Цалапица, представена от.

Чичото на жертвата пък разяснява, че по неофициална информация се знае, че Митко е бил подведен от двамата братя близнаци. “Може единствено да допускаме какво се е случило ”, разяснява още той.



Майката на Малинов съобщи, че на следващия ден вечер в 19:00 часа ще стачкуват пред РПУ Стамболийски, с цел да продължат да излагат настояванията си. За поредна вечер през днешния ден ще има митинг и в Цалапица.

Вчера поданици на селото излязоха за следващ ден на улицата. Исканията им са пожизнен затвор за килъра Рангел Бизюрев и обективна присъда за близнаците Валентин и Борислав.

19-годишните Валентин и Борислав бяха привлечени като обвинени за персонално укривателство, само че изрично все още няма данни да са съучастници в убийството под една или друга форма. Вчера държавното обвинение внесе искане в Районен съд-Пловдив за взимане на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на близнаците, която следва да бъда прегледана в 14 часа през днешния ден.



За жителите в селото обаче младите момчета заслужават не по-малко сурова присъда от търсения причинител на закононарушението.

Хората коментират, че ще се борят до дъно за правдивост. Всички присъстващи желаят двамата близнаци да бъдат упрекнати като съучастници, а не помагачи тъй като за тях това е съучастничество в убийството.

Припомняме, че полицията търси Рангел Бизюрев с европейска заповед за арест. Властите настояват, че хипотетичният причинител е излязъл от страната през летище София на 24 юли. Самолетният му билет бил закупен преди убийството. 

Тялото на 24-годишния Димитър Малинов беше намерено заровено под строителни боклуци на към 1 км от последните постройки в село Цалапица. По данни на прокуратурата жертвата и хипотетичният палач се познавали от години. Преди време обаче връзките им се влошили, а казусът сред тях бил финансов.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР