Десетки протестиращи германци от движението Бунт срещу изчезването се оковаха

...
Десетки протестиращи германци от движението Бунт срещу изчезването се оковаха
Коментари Харесай

Протестиращи за климата се оковаха под прозорците на Меркел

Десетки протестиращи германци от придвижването " Бунт против изгубването " се оковаха за оградата на канцлерството на Ангела Меркел , настоявайки немският държавен началник да разгласи " изключително състояние за климата ".

Активистите са изпратили ключовете за отключването на веригите им на всички 13 министерства, дружно с писма, в които са дефинирани настояванията им, в това число за дейно понижаване на излъчванията на парникови газове до нула до 2025 година

" Настоящата политика в региона на климата излага на заплаха нашето бъдеще ", настоя 17-годишен протестиращ, който е поискал да остане неизвестен, допълвайки: " Ще би трябвало да платим физическата цена за днешното безучастие . "

Друга протестираща, Натали, сподели пред " Франс прес ": " Днес задачата е да се увеличи осведомеността за климатичната злополука . "

" Искаме медиите и политиците да кажат истината за климатичната рецесия и да се разгласи изключително състояние с климата ", настоя още Натали.

Заедно с към 50 поддръжници, окованите протестиращи скандираха лозунга от демонстрациите " Петъци за бъдеще ": " Какво желаеме? Климатична правдивост! Кога я желаеме? Сега ! "

" Бунт против изгубването " дефинира себе си като интернационално придвижване, употребяващо ненасилствено гражданско непокорство " за реализиране на радикална смяна, с цел да се минимизира рискът от измиране на хората и екологичен провал ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР