Десетки протестиращи бяха арестувани в Индонезия след масови протести против

...
Десетки протестиращи бяха арестувани в Индонезия след масови протести против
Коментари Харесай

Кратки новини

Десетки протестиращи бяха задържани в Индонезия след всеобщи митинги срещу преизбирането на президента на страната Джоко Уидодо. Местните медии оповестяват, че 6 души са починали, а 200 са ранени в следствие от размириците. От силите на реда използваха сълзотворен газ, с цел да разпилян тълпата

Путин, Меркел и Макрон не се отхвърлят от Иран

Руският президент Владимир Путин, немският канцлер Ангела Меркел и френският президент Емануел Макрон удостоверяват поддръжката си за взаимноизгодно икономическо съдействие с Иран и акцентират значимостта на запазването на нуклеарното съглашение с Иран по време на телефонен диалог, заяви формалният уеб страница на Кремъл. Друга тематика, която е разисквана по време на телефонния диалог, е правото на Русия да гласоподава в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ). Според изказването на Кремъл водачите на Русия, Германия и Франция поддържат възобновяване на правото на глас на съветската делегация в ПАСЕ.

Подгответе се за сложни времена, прикани Си Дзинпин

Китай би трябвало да се приготви за сложни времена, прикани президентът на азиатската страна Си Дзинпин, представен от държавната медия, съобщи Ройтерс. " Страната ни към момента е в интервал на значими стратегически благоприятни условия за развиване, само че интернационалната обстановка от ден на ден се усложнява ", продължи китайският водач. Дзинпин направи коментара на фона на ескалиралия търговски спор сред Китай и Съединени американски щати, който директно засегна софтуерния колос " Хуауей ". Миналата седмица Вашингтон сложи китайската компания в " черен " лист.

Отново желаеха оставката на Тереза Мей

Премиерът на Англия Тереза Мей е изправена пред нови апели да напусне властта най-късно идната седмица, откакто тя предложи избор за втори референдум, несъмнено като " изменничество ". Министри от кабинета й пък признаха, че няма да гласоподават за договорката за Брекзит, написа " Дейли телеграф ". Във вторник в тирада Мей показа новия проект за Брекзит, който ще бъде подложен на гласоподаване в първата работна седмица на юни.



Недопуснатият да заеме длъжността кмет на Истанбул Екрем Имамоглу съобщи, че никой не има вяра на " лъжите ", употребявани за отменяне на неговото неотдавнашно избиране, и прикани гласоподавателите да " поправят този огромен позор " идващия месец. " Когато виждам изражението на лицето им, виждам, че и те самите не си имат вяра, " сподели Имамоглу
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР