Десетки прокурори, следователи и служители на администрацията и на Бюрото

...
Десетки прокурори, следователи и служители на администрацията и на Бюрото
Коментари Харесай

Прокурори и магистрати дариха кръв във ВМА


Десетки прокурори, следователи и чиновници на администрацията и на Бюрото за отбрана на очевидците към основния прокурор се включиха в акция за поощряване на безвъзмездното кръводаряване „ Бъди един от нас! Дари кръв – избави живот!”, оповестяват от ВМА.

Главният прокурор Иван Гешев, и.д. административният началник на Апелативната профилирана прокуратура Даниела Ангелова и ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров бяха първите, които подариха кръв във Военномедицинска академия.

Акцията продължава и в идващите дни, като към самодейността ще се включат и доста магистрати и чиновници от цялата страна.

От ВМА прецизират, че насърчаването на безвъзмездното кръводаряване е една от задачите им. В тази връзка, от време на време се провеждат акции в цялата страна и хиляди българи годишно застават зад идеята.

Извън тях, всеки искащ може да подари вяра на болен в неволя в Кръвния център на ВМА, всеки ден от 8.00 до 16.00 часа.

Извършените в международен мащаб изследвания не оповестяват за предаването на коронавируси (какъвто е и COVID-19) посредством трансфузия или трансплантация. Следователно, искащите могат да дарят кръв, без да има какъвто и да е риск за здравето им, прецизират от ВМА.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР