Десетки продемократични демонстранти в Хонконг, решени да стигнат докрай, остават

...
Десетки продемократични демонстранти в Хонконг, решени да стигнат докрай, остават
Коментари Харесай

Десетки остават барикадирани в кампус в Хонконг, Конгресът на САЩ подкрепи демонстрантите

Десетки продемократични стачкуващи в Хонконг, решени да стигнат до дъно, остават барикадирани и през днешния ден в студентски кампус, обсаден от полицията, съобщи Франс прес в четвъртък.

В Политехническия университет към този момент от пет дни се развива най-продължителната до момента борба сред протестиращите и силите на реда от началото на вълненията през юни. Полицейското наличие очевидно е намаляло.

Положението в кампуса през днешния ден е умерено. Група непримирими деятели си подготвя храна в локален стол от дребното хранителни запаси, останали там. Плакати предизвестяват минувачите да не пушат наоколо до местата, където са струпани коктейли " Молотов ", подготвени за потребление против полицията.

Останали са едвам няколко десетки от близо хилядата протестиращи в комплекса. Някои са избягали, размествайки полицейските заграждения, или през канализацията. Повечето обаче са се предали или са били арестувани от силите на реда, до момента в който напущат региона.

Междувременно Конгресът на Съединени американски щати одобри през вчерашния ден законопроект в поддръжка на " човешките права и демокрацията " в Хонконг след месеци на митинги в китайския полуавтономен регион, заяви Франс прес. Камарата на представителите утвърди текста с 417 гласа " за " и единствено един " срещу ". Във вторник той бе признат единомислещо и от Сената.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР