Десетки правителствени служители, включително 89 полицейски, са арестувани за нарушение

...
Десетки правителствени служители, включително 89 полицейски, са арестувани за нарушение
Коментари Харесай

Полицаи в ЮАР вдигат градуса на блокадата, като продават конфискувани спиртни напитки

Десетки държавни чиновници, в това число 89 полицейски, са задържани за нарушаване на разпоредбите по време на ковид в Южна Африка, доста от тях за продажба на иззети спиртни питиета.
" Общо са задържани 131 души, в това число чиновници, съветници, здравни чиновници, изправителните служби ", съобщи министърът на полицията Беки Челе пред медиите в Дърбан.
" От тях 89 от тях са от южноафриканската полиция. "
Челе сподели, че доста от чиновниците са били задържани за продажба на спиртни питиета, които те самите били конфискували от жители.
Повече от 20 000 служители на реда са ситуирани дружно с военните, с цел да наложат петседмично блокиране, при което продажбите на алкохол са неразрешени.
Президентът Сирил Рамафоза предходната седмица отхвърли засилващите се апели за унищожаване на възбраната за продажба на алкохол.
От въвеждането на блокирането през предишния месец бяха разграбени няколко магазина за спиртни питиета.
Полицейският министър отдава сериозното понижаване на свързани с принуждение закононарушения със възбраната на алкохола.
Общо против 118 000 души са повдигнати обвинявания за нарушение на разпоредбите на  блокадата, сподели Челе.
Министърът на известията Стела Ндабени-Ейбрахамс във вторник заплати санкция в размер на 53 $ за игнориране на нареждането да си стои вкъщи. Тя е пусната в насилствен отпуск.
Шеф в добиваща платина минна компания беше освободен предходната седмица под гаранция от 60 000 ранда (3200 долара) за това, че инструктирал миньорите да се върнат на работа макар възбраната, която била в действие по това време.
" Никой няма да избегне закона. Няма значение кой сте ", сподели Челе.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 22 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР