Десетки поздравления и видеообръщения от детски градини, училища, университети, читалища

...
Десетки поздравления и видеообръщения от детски градини, училища, университети, читалища
Коментари Харесай

Честит празник на българската азбука, Варна!

 Десетки поздравления и видеообръщения от детски градини, учебни заведения, университети, читалища и духовно-просветни центрове извършиха страницата във фейсбук  " Варна чества 24-ти май ", основана от дирекция " Образование и юношески действия " към Община Варна. Тази година най-красивото шествия в България, което обичайно минава по улиците на Варна, е сменено с послания, клипове и фотоси във виртуалното пространство, поради съблюдаване на ограниченията за сигурност. В специфична стратегия от Варна Българската национална телевизия излъчи репортажи от морската столица, в които бяха припомнени вложенията в образованието в града - ремонтите на учебни заведения, детски градини, построяването на детски и спортни площадки.

От двора на СУ " Димчо Дебелянов ", актуализирано по европейски план, поздравления насочи кметът на Варна Иван Портних, който съобщи: " Тази година най-българският празник – 24-ти май, ще бъде по-тих. Затова по-силно би трябвало да се чуят думите на признателност към нашите учители и дейци на културата, към хората, които основават знание и просветеност!

Благодаря, че в дните на тестване те бяха и не престават да бъдат с нас и нашите деца. Влязоха във виртуалните класни стаи и аудитории, поканиха в домовете ни изкуството. Така макар обществената отдалеченост, ние останахме дружно. Вярвам в силата на тази заедност. Затова дано в Деня на българската книжовност и просвета, да си пожелаем да бъдем единни - като 30-те букви от нашата писменост. Нека ценим силата на словото и да го използваме рационално, думите да ни събират, да не ни разделят ". 

Поздравления насочиха Варненският и Великопреславски митрополит Йоан и Лилия Христова, шеф на дирекция " Образование и юношески действия ". Точно в 11 ч прозвуча празничният звън на камбаните в катедралния храм " Успение Богородично ", а след това в небето бяха пуснати 30 балона с буквите от българската писмеността и 30 гълъба.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР