Десетки помогнаха на възрастната жена, прикована от години към леглото,

...
Десетки помогнаха на възрастната жена, прикована от години към леглото,
Коментари Харесай

Десетки помогнаха на неподвижна жена, нападната от крадци

Десетки помогнаха на старата жена, прикована от години към леглото, без да може да става. Срещнахме ви с нея, когато апаш влезе в дома й, открадна спестяванията й, дружно с възглавницата, на която спи. Пакети идват съвсем всеки ден в помощ на 60-годишната Златка от Вълчедръм, заяви.

„ Захар са изпратили, сладки неща, брашно, одеяла, памперси, алкохол. Очаквах, че ще видя нещо сходно, само че надмина всичко… Не знам, нечовешко е “, споделя през сълзи тя.

В тези условия, прикована към леглото, без близки до нея, Златка живее към този момент три години. От общината ни обясниха, че са и дали персонален помощник, който да се грижи за нея по 4 часа дневно. С друго все още не можели да оказват помощ. Жената се е примирила и се оправя, както може. От обществената работа в Лом настояват, че неведнъж са й предлагали да бъде настанена в дом, където да се грижат за нея, само че тя отказвала. Преди седмица още веднъж били при нея.

„ Да, предложиха ми. Аз не желая да отида в дом. Ще си лежа тук, тъй като не са им човешки връзките “, разяснява Златка.

С нея вече са се свързали хора, които са й обещали особено ортопедично легло, на което тя евентуално ще може да се изправя сама. При нея към този момент има доставена пералня, както и облекла, възглавници, одеяла и хранителни артикули. Сега Златка мечтае единствено за лекарска помощ, с цел да може да се изправи още веднъж.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР