Десетки помогнаха на възрастната жена, прикована от години към леглото,

...
Десетки помогнаха на възрастната жена, прикована от години към леглото,
Коментари Харесай

Десетки помогнаха на неподвижна жена

Десетки помогнаха на старата жена, прикована от години към леглото, без да може да става. В началото на октомври апаш влезе в дома ѝ, открадна спестяванията ѝ, дружно с възглавницата, на която спи.

Пакети идват съвсем всеки ден в помощ на 60-годишната Златка от Вълчедръм. Гергана Арангелова от София решила да посети персонално дамата.

Захар са изпратили, сладки неща, брашно, одеяла, памперси, алкохол. Очаквах, че ще видя нещо сходно, само че надмина всичко…не знам, нечовешко е, споделя през сълзи тя.

В тези условия, прикована към леглото, без близки до нея, живее към този момент три години Златка Асенова от Вълчедръм. От общината ни обясниха, че са и дали персонален помощник, който да се грижи за нея по 4 часа дневно. Друго все още не могат да оказват помощ. А дамата се е примирила и се оправя, както може.

Взела съм си електрическо одеяло и съм си лежала от преди и не съм умряла от мраз. Сготви ми, остави ми ястие, споделя дамата.

От обществената работа в Лом настояват, че неведнъж са и предложили да бъде настанена в дом, където да се грижат за нея, само че тя отказвала. Преди седмица още веднъж били при нея.

Да, предложиха ми. Аз не желая да отида в дом. Не желая, аз ще си лежа тук, тъй като не са им човешки връзките, разяснява Златка, представена от Нова телевизия.

Със Златка към този момент са се свързали хора, които са и дали обещание особено ортопедично легло, на което дамата се надява, че ще може да се изправя сама.

Доволна съм, кой не е удовлетворен от врабче, няма да бъде удовлетворен и от слон, счита тя.

При нея към този момент има доставена пералня, както и облекла, възглавници, одеяла и хранителни артикули. Част от които донесе и Гергана с помощна на други хора.

Искаха да оказват помощ, помогнаха, изпратиха ми артикули, възглавници, завивки, срещах се с тях персонално, описа доброволката.

Златка в този момент мечтае с лекарска помощ да се изправи още веднъж.

Искам, колкото се може по-бързо да стъпя на крайници, най-малко що се касае за мене си, споделя старата жена.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР