Десетки помогнаха на възрастната жена от Монтанско, която бе нападната

...
Десетки помогнаха на възрастната жена от Монтанско, която бе нападната
Коментари Харесай

Десетки помогнаха на неподвижната жена от Монтанско, която бе нападната от крадци

Десетки помогнаха на старата жена от Монтанско, която бе нападната от крадци. Бабата е прикована от години към леглото, без да може да става. Припомняме ви, че апаш влезе в дома й преди към месец и открадна спестяванията й, дружно с възглавницата, на която спи.

Крадци обраха неподвижна жена в Монтанско

Пакети идват съвсем всеки ден в помощ на 60-годишната Златка от Вълчедръм.
„ Захар са изпратили, сладки неща, брашно, одеяла, памперси, алкохол. Очаквах, че ще видя нещо сходно, само че надмина всичко… Не знам, нечовешко е “, споделя през сълзи тя.
В тези условия, прикована към леглото, без близки до нея, Златка живее към този момент три години. От общината са й дали персонален помощник, който да се грижи за нея по 4 часа дневно и декларирали, че с друго все още не можели да оказват помощ. Жената се е примирила и се оправя както може. От обществената работа в Лом настояват, че неведнъж са й предложили да бъде настанена в дом, където да се грижат за нея, само че тя отказвала. Преди седмица още веднъж били при нея.
„ Да, предложиха ми. Аз не желая да отида в дом. Ще си лежа тук, тъй като не са им човешки връзките “, разяснява Златка.
С нея към този момент са се свързали хора, които са й дали обещание особено ортопедично легло, на което тя евентуално ще може да се изправя сама. При нея към този момент има доставена пералня, както и облекла, възглавници, одеяла и хранителни артикули. Сега Златка мечтае единствено за лекарска помощ, с цел да може да се изправи още веднъж.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР