Десетки полицаи се събраха на протест в градинката до сградата

...
Десетки полицаи се събраха на протест в градинката до сградата
Коментари Харесай

Десетки полицаи се събраха на протест в деня на професионалния им празник

Десетки служители на реда се събраха на митинг в градинката до постройката на Министерство на вътрешните работи пред църквата „ Св. Седмочисленици” в София. Те упорстват за промени в Дирекция "Правно-нормативна активност " в министерството.

Повод за ефикасните дейности на 5 юли - професионалния празник на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, са неналичието на задоволително добър разговор с дирекция "Правно-нормативна активност " и насъбраните през годините проблеми, които към момента нямат решение.

Полицаите сложиха конуси в градинката до Министерство на вътрешните работи, към които застанаха. По думите им тези конуси са, с цел да бъдат спазвани противоепидемичните ограничения и по-късно участниците в този митинг да не бъдат санкционирани от РЗИ-София.

Според служителите на реда дирекцията за нормативно-правна активност от години не прави качествено своята работа и са нужни промени там.

"Основната причина е тежкият недостиг на подготвеност в тази дирекция, наблягам - в границите на обществения разговор, въпреки че умерено можем да разтеглим тематиката "и в служебните ни отговорности ". Оставка не е точната дума. Искаме промени в управлението, тъй като не считаме, че държавни чиновници могат да подават оставка. Ние не сме избирани, нямаме мандат и единствено методът, по който си вършим работата, и качествата, които демонстрираме, би трябвало да са съображение за освобождение на съответните постове “, разяснява Илия Кузманов от Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР).

В същото време от синдикалната федерация обясниха, че разговорът им с вътрешния министър Младен Маринов, а и с професионалното управление на Министерство на вътрешните работи върви обикновено.

"Един от проблемите пред Министерство на вътрешните работи е натрупването в сериозен размер на ексклузивен труд от сътрудници, които работят на ненормиран работен ден. При тях този труд се заплаща, когато е положен при почивни дни. За положен през работни дни ексклузивен труд се компенсират с отпуск до 12 дни в границите на годината. Това са 96 часа, които в София се изчерпват през първата половина на годината ", изясни пред БНР по-рано денем Валентин Попов, ръководител на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи. Той акцентира, че митингът е предизвестие и поръчка, че ще отстояват настояванията до дъно.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР